Sosyal Medya

YaÅŸam

Diyarbakır Barosu: Elif'i roket öldürdü

Bismil'de 8 yaşında bir kız çocuğunu öldüren PKK'ya çağrıda bulunan Diyarbakır Barosu, saldırılarını sonlandırması çağrısı yapmak yerine, "Sivil yaşam alanlarında çatışmaya girmeyin" çağrısında bulundu. Baro, Elif'in ölümüne örgüt tarafından atılan roketin neden olduğunu açıkladı.



Diyarbakır 'ın Bismil ilçesinde, 8 yaşındaki Elif ÅžimÅŸek’i öldüren PKK'ya Diyarbakır Barosu'ndan skandal bir çaÄŸrı geldi. Baro, örgütün silahları bırakarak saldırılarını sonlandırması çaÄŸrısı yapmak yerine, örgüte "çatışmalarını sivil alanların dışına taşı" çaÄŸrısında bulundu.

Diyarbakır Barosu BaÅŸkanı Tahir Elçi, tarafından yapılan açıklamada Bismil'de bir çocuÄŸun ölümüne, Sur ilçesinde beÅŸ çocuÄŸun yaralanmasına neden olan PKK’ya sivil alanlarda çatışmaya girmemesi çaÄŸrısında bulundu.

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde önceki gün sokaÄŸa çıkma yasağı ilan edilerek baÅŸlatılan operasyonun ardından güvenlik güçleri ile PKK arasında çatışma çıkmıştı. PKK tarafından atıldığı belirtilen roketin bir eve isabet etmesi sonucu 8 yaşındaki Elif ÅžimÅŸek ölmüÅŸ, aynı aileden 5 kiÅŸi yaralanmıştı.

Diyarbakır Baro BaÅŸkanı Tahir Elçi de saldırının eve isabet eden roketle gerçekleÅŸtiÄŸini belirtti. Elçi, “Elif’e otopsi yapıldı. Başının koptuÄŸunu öÄŸrendik. Bulgular saldırının roketle gerçekleÅŸtiÄŸi yönünde. Nereden atıldığını bilmiyoruz. Valilik polis aracına atılan bir roketin eve isabet ettiÄŸi yönünde açıklama yaptı. Güvenlik güçleri de roket kullanmadıklarını, envanterlerinde böyle bir silah olmadığını, örgüt üyelerinin roket kullandığını söylüyor” dedi.

Elçi, güvenlik güçlerine de sivil hayat alanlarındaki operasyonlarda can kaybı yaÅŸanmaması için daha dikkatli davranılması çaÄŸrısı yaptı. Elçi, “Hukukçu ve insan hakları savunucusu olarak, bizim tavrımız nettir. Örgütün bu tür sivil yaÅŸam alanlarında çatışmaya girmemesi ve mayın ve roket gibi ağır silahları kullanmaması gerektiÄŸini düÅŸünüyorum. Güvenlik güçleri de operasyonlarda, özellikle sivillerin yaÅŸadığı alanlardaki operasyonlarda daha özenli olmalı, dikkatli planlama yaparak sivil can kayıplarının önüne geçmeli. ÖrneÄŸin Cizre’deki operasyonlarda güvenlik güçlerinin de ağır silahlar kullandığını gördük. Taraflar çatışma anlayışlarını deÄŸiÅŸtirmezlerse maalesef daha çok sivil can kayıpları yaÅŸanacak” diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.