Sosyal Medya

Güncel

NATO, Kunduz'a saldırı başlattı

Afganistan'ın Kunduz şehrinin Taliban güçlerince ele geçirilmesinin ardından bu sabah NATO kuvvetleri şehri geri almak için hava saldırısı başlattı



Afganistan'ın Kunduz ÅŸehrinin Taliban tarafından dün yapılan ani baskınla ele geçirilmesinin ardından bu sabah ABD uçakları ÅŸehri geri almak için hava saldırısı baÅŸlattı.

Bölgede bulunan NATO liderliÄŸindeki koalisyon sözcüsüsü Albay Brian Tribus tarafından yapılan açıklamada, "ABD öncülüÄŸündeki koalisyon güçlerinin hava saldırıları Kunduz ÅŸehrindeki Taliban tehdidini ortadan kaldırmak içindir" dedi.

Afgan güvenlik güçleri dünki baskının ardından Kunduz havalimanına geri çekilmiÅŸti. Kabilden gelen destek kuvvetleri ile birlikte bugün itibari ile ÅŸehri yeniden almak için operasyonlara baÅŸladı. Resmi makamlardan ÅŸu ana kadar kayıplara iliÅŸkin tek açıklama Kunduz'da bulunan bir hastaneden geldi. Hastane yetkilileri 100'den fazla yaralı geldiÄŸini ve bunların 8'nin hayatını kaybettiÄŸini açıkladı.

Taliban lideri Molla Mansur Aktar ise yayınladığı mesajda Kunduzda yerel halkın zarar görmemesi için Afgan güçlerinin ÅŸehri yeniden almaya kalkmamasını istedi.

Bu arada Kunduza komÅŸu illerden destek gelmemesi için Taliban güçlerinin Tahhar ve Baglan illerinde de saldırılar gerçekleÅŸtirdiÄŸi belirtiliyor.

Dün sabah dört ayrı noktadan ÅŸehre giren Taliban mensupları, ÅŸehrin büyük bir bölümünü ele geçirmiÅŸ. Valilik binası ve BM ofisi olmak üzere birçok resmi kuruma ait binaları da ateÅŸe vermiÅŸti. Ä°ki radyo istasyonunun tahrip edildiÄŸi ÅŸehirdeki hapishaneyi de ele geçiren Taliban, çoÄŸunluÄŸu kendi üyesi 500'den fazla mahkumu serbest bırakmıştı. Mahkumların büyük bir kısmı Taliban saflarına katılırken, ÅŸehrin hakim noktalarında ÅŸu anda Taliban bayrakları dalgalanıyor

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.