Sosyal Medya

Coğrafyamız

İsrail, İbrahim Camii'ni Müslümanlara kapatıyor

Filistin Vakıflar Bakanlığı, İsrail'in El Halil'deki İbrahim Camii'ni iki günlüğüne Müslümanlara tamamen kapatıp sadece Yahudilere açmayı planladığını açıkladı



Ä°srail'in, El-Halil ÅŸehrindeki Ä°brahim Camii'ni, Yahudi bayramları nedeniyle 2 gün boyunca Müslümanlara tamamen kapatmayı planladığı bildirildi.

Filistin Vakıflar Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Ä°srail, Ä°brahim Camii'ni salı ve çarÅŸamba günleri Müslümanlara kapatıp tamamen Yahudilere açmayı planlıyor" ifadesine yer verilirken bu kararın Müslümanlara ve Ä°slami mekanlara yapılmış apaçık bir saldırı niteliÄŸi taşıdığı kaydedildi.  

Açıklamada, Ä°brahim Camii'nin "Yahudilere ait bir mekan haline getirilip Müslümanlara kapatılmasını" hedefleyen saldırı ve ihlallere son verilmesi için acilen harekete geçilmesi çaÄŸrısı yapıldı.

El-Halil’deki Ä°brahim Camii, Mescid-i Haram, Mescid-i Nebevi ve Mescid-i Aksa'dan sonra dünyadaki en eski dördüncü cami olarak biliniyor. Tüm kısımları açıldığında camide yaklaşık 12 bin kiÅŸi namaz kılabiliyor. 

Ä°brahim Camii, bin 500 Ä°srail askerinin korumasında yaklaşık 400 Yahudi yerleÅŸimcinin yaÅŸadığı El-Halil'deki Eski Åžehir'de bulunuyor.

Yahudiler, 1994 yılına kadar belli saatlerde buradaki "Hazreti Ä°brahim’in kabrini" ziyaret  edebiliyordu.  Baruch Goldstien isimli aşırı saÄŸcı Yahudinin 25 Åžubat 1994'te cami cemaati üzerine ateÅŸ açarak 29 Filistinliyi öldürmesi ve 125'ini yaralamasının ardından Ä°srail yönetimi, güvenlik gerekçesiyle caminin yarısını Yahudiler için mabede dönüÅŸtürmüÅŸtü. 

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.