Sosyal Medya

Güncel

PKK'ya yakın gazete ve ajansa operasyon

Diyarbakır'da düzenlenen saldırılar sonrasında DİHA ve Azadiya Welat'ın bürolarında yapılan aramada 32 kişi gözaltına alındı



Diyarbakır'da PKK'lılar tarafından askeri konvoyun geçiÅŸi sırasında düzenlenen roketatarlı saldırıda 4 kiÅŸi yaralandı. Kaçan saldırganların DÄ°HA ve Azadiya Welat’ın bürosuna saklandığı iddiasıyla yapılan aramada 32 kiÅŸi gözaltına alındı

Alınan bilgiye göre, Diyarbakır-Elazığ karayolunda askeri konvoyun geçiÅŸi sırasında PKK mensuplarınca roketatarlı saldırı gerçekleÅŸtirildi. Saldırıda 4 sivil yaralandı. Yaralılar Gazi YaÅŸargil EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesine kaldırıldı.

Saldırıyı gerçekleÅŸtiren PKK’lılar daha sonra olay yerinden gasp ettikleri bir araçla AK Parti Ä°l BaÅŸkanlığının çevresinde güvenlik önlemi alan polis ekiplerine saldırıda bulundu. Olayda can kaybı ve yaralanan olmadı.

Güvenlik güçlerince, saldırganların kaçtığı deÄŸerlendirilen, Kürtçe yayın yapan bazı gazete ve dergi ile derneklerin bulunduÄŸu binaya operasyon düzenlendi.

Polisin Kürtçe yayın yapan Azadiye Welat gazetesi, Dicle Haber Ajansı (DÄ°HA) ve Kürdi Der'in de bulunduÄŸu binadaki DÄ°HA merkezinde baÅŸlattığı aramalarda 32 kiÅŸi gözaltına alındı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.