Sosyal Medya

Güncel

Son ankette AK Parti'ye 'Kürt' müjdesi

ORC Araştırma son anket sonuçlarını açıkladı. Sonuçlara göre AK Parti'den kayan oyların yüzde 2'lik bölümü geri döndü.



ORC en son anket sonuçlarına göre, AK Parti'den kayan oylar geri dönmeye baÅŸladı. ORC AraÅŸtırma Åžirketi Sahibi Mehmet Murat Pösteki, en son anket sonuçlarını ve BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu New York'ta açıkladığı AK Parti'nin oy oranının yüzde 43'e çıktığı yönündeki açıklamalarını deÄŸerlendirdi.

Ajanshaber'e konuÅŸan Pösteki, 7 Haziran seçimlerinde AK Parti'den diÄŸer partilere kayan yüzde 2'lik oy oranının geri döndüÄŸünü söyledi. Pösteki, sandık nabzına iliÅŸkin ÅŸu deÄŸerlendirmelerde bulundu:

'MUHAFAZAKAR KÜRTLER AK PARTÄ°'YE DÖNDÜ'

Emanet oylar iki partide ÅŸu anda. Bir tanesi MHP'de. Bunlar Orta Anadolu'da ve Karadeniz'deki MHP oyları. 7 Haziran'da MHP'ye oy vermiÅŸ olan yaklaşık 2 puanlık bir seçmen kitlesi var. Bunlar büyük ölçüde AK Parti'ye geri döndü diyebiliriz. AraÅŸtırmalarda böyle görünüyor. HDP noktasında da özellikle muhafazakar Kürt seçmenlerden AK Parti'ye geri dönüÅŸ baÅŸladı. Ben bu geri dönüÅŸlerin devam edeceÄŸini düÅŸünüyorum. Åžu anda gidiÅŸat onu gösteriyor.

1 KASIM ERKEN SEÇÄ°MLERÄ°NÄ°N Ä°KÄ° KÄ°LÄ°T PARTÄ°SÄ° VAR

Åžu anda seçimin iki tane kilit partisi var. Biri AK Parti diÄŸeri CHP. Seçmen bu partilere yönelmeye baÅŸladı. Kendini AK Parti'ye yakın görenler AK Parti'ye CHP'ye yakın görenler CHP'ye oy verecekler. Burada kırılma noktası yüzde 45'tir. Yüzde 45'lik oran aşıldığında her ÅŸey olabilir. Yani daha da yukarılara çıkabilir ama ÅŸu süreçte bu pek mümkün görünmüyor.

''BÄ°RGÜN Ä°ÇÄ°NDE BÄ°R PARTÄ°NÄ°N OYLARI BÄ°RKAÇ PUAN ARTABÄ°LÄ°R''

Partilerin seçmenlere vereceÄŸi mesajlar, seçmenin bunu nasıl algılayacağı, seçmenin tatmin edilip edilmemesi, terör olayları gibi sürecin dinamikleri her gün deÄŸiÅŸiyor. Bir gün içerisinde bir partinin oylarını birkaç puan artırabilecek olaylar meydana gelebilir. Birkaç puan düÅŸürebilecek olaylar da yaÅŸanabilir. Bu süreçte sadece parti genel baÅŸkanları deÄŸil, parti yönetimi ve yöneticilerinin de sorumlulukları var. Bütün partiler için geçerli bir durum bu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.