Sosyal Medya

Coğrafyamız

Yemen'de düğün evine hava saldırısı yalanlandı

Yemen'de bir düğün salonuna düzenlenen saldırıda kadın ve çocukların da bulunduğu en az 38 kişinin öldürüldüğü yönündeki iddialar yalanlandı.



Yemen'deki operasyonları düzenleyen Suudi Arabistan öncülüÄŸündeki koalisyon güçleri, Yemen'in güneybatısında bir köyde bir düÄŸün salonunda bir hava saldırısında aralarında kadın ve çocukların en az 38 kiÅŸinin öldürüldüÄŸü yönündeki iddiaları reddetti.

Uluslararası Koalisyon güçleri sözcüsü TuÄŸgeneral Ahmed el-Asseri Reuters'e verdiÄŸi demeçte, "Üç gün boyunca o bölgede koalisyon tarafından hava operasyonları olmamıştır" ifadelerini kullandı.

HALK DÄ°RENÄ°Åž GÜÇLERÄ° MA'RÄ°B BARAJINDA KONRTOLÜ SAÄžLADI

Yemen ordusu ve CumhurbaÅŸkanı Abdurabbu Mansur Hadi'ye destek veren Halk DireniÅŸ Güçleri'nin (HDG), Ma'rib kentindeki tarihi Ma'rib Barajında tamamen kontrolü saÄŸladığı bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Suudi Arabistan öncülüÄŸündeki koalisyon güçlerinin havadan destek verdiÄŸi yönetim yanlısı kuvvetler, Åžii Ensarullah Hareketi (Husiler) ile devrik cumhurbaÅŸkanı Ali Abdullah Salih yanlılarına karşı saldırı düzenleyerek, tarihi Ma'rib Barajında kontrolü ele geçirdi.

Ma'rib Barajı çevresinde Husilere ait mevzilere düzenlenen bu saldırılarda onlarca militanın ölü olarak ele geçirildiÄŸi, askeri mühimmatlarına da el konulduÄŸu aktarıldı. 

Öte yandan Ma'rib Valisi Sultan el-Arade'nin de koalisyon güçleri komutanı Müslim er-RaÅŸidi el-Kesiri ile Ma'rib Barajında konuÅŸlanan koalisyon güçleri destekli ordu ve yönetim yanlısı HDG'yi ziyaret ettiÄŸi belirtildi. 

HDG'nin bugün Ma'rib vilayetinin batısındaki El-Masariye Tepesi ve etrafının da kontrolünü ele geçirdiÄŸi bildirilmiÅŸti. 

Suudi Arabistan öncülüÄŸündeki koalisyon, uzun süre siyasi istikrarsızlığın yaÅŸandığı Yemen'de, mart ayından bu yana yönetime baÄŸlı birliklerle çatışan Husilerin ilerleyiÅŸini durdurmak için bu ülkede hava operasyonları düzenliyor. Söz konusu operasyonun ardından Husilerin genelde sınır bölgesinde düzenlediÄŸi saldırılarda, bugüne kadar, 50'den fazla Suudi Arabistan vatandaşı hayatını kaybetti.

ADEN RAFÄ°NERÄ°SÄ° 6 AY SONRA ÇALIÅžMAYA BAÅžLADI

Öte yandan Yemen'de Husiler ile devrik CumhurbaÅŸkanı Ali Abdullah Salih yanlılarının saldırılarının ardından üretime ara veren Aden vilayetindeki rafinerinin, 6 ay aradan sonra yeniden çalışmaya baÅŸladığı bildirildi.  

Åžirketin basın sorumlusu Nasır Åžayif, rafinerinin uzun aradan sonra bugün yeniden üretime baÅŸladığını, bunun kentte devam eden petrol krizinin hafiflemesine yardımcı olacağını ifade etti.   

Aden rafinerisi, 26 Mart'ta Husi militanları ile Salih yanlılarının ülkenin güneyindeki liman kenti Aden'e girmesinin ardından üretimini durdurmuÅŸtu. Husiler ayrıca 27 Haziran'da da katyuÅŸa füzeleriyle rafineriye saldırmış, çıkan yangında birçok yakıt tankı kullanılamaz hale gelmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.