Sosyal Medya

Coğrafyamız

Dışişleri Bakanları Suriye'yi görüştü

ABD Dışişleri Bakanı Kerry'nin evsahipliğinde Dışişleri Bakanları'nın yaptığı toplantıda Suriye konusu görüşüldü...



Anadolu Ajansı'nın haberine göre; BM 70. dönem Genel Kurul Genel GörüÅŸmeleri sırasında ABD DışiÅŸleri Bakanı John Kerry'nin evsahipliÄŸinde Suriye konulu dışiÅŸleri bakanları toplantısı düzenlendi.

Türkiye'yi temsilen DışiÅŸleri Bakanı Feridun SinirlioÄŸlu'nun katıldığı toplantıya, Ä°ngiltere, Fransa, Almanya, Suudi Arabistan ve Ürdün dışiÅŸleri bakanları da iÅŸtirak etti.

ABD DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, yaptığı yazılı açıklamada, Suriye'deki durum ve bu ülkede baÅŸarılı bir siyasi dönüÅŸümün olası yollarını ele almak üzere toplanan bakanların, Suriye krizine son verilmesi için ortak uluslararası eylemin gerektiÄŸi yönünde mutabık kaldıklarını bildirdi.

Kirby, Kerry'nin toplantıda mevkidaÅŸlarıyla ABD ve koalisyonun, Suriye'deki DAEÅž karşıtı operasyonların hızı ve yoÄŸunluÄŸunu artırmaya dönük son çabaları üzerinde konuÅŸtuÄŸunu, Rusya'nın Suriye'deki askeri varlığını artırma kararı ışığındaki son geliÅŸmeleri gözden geçirdiÄŸini ve bundan sonra izlenmesi gereken yollar hakkında bakanların görüÅŸlerini dinlediÄŸini belirtti.

Toplantıda bakanların özellikle Suriye'deki çatışmaları sona erdirebilecek ve Suriyelilere Esed'siz barışçıl bir geleceÄŸi ÅŸekillendirme imkanı tanıyacak yenilenmiÅŸ ve güvenilir diplomatik ivmenin inÅŸa edilmesine yönelik fikirleri tartıştığını kaydeden Kirby, toplantının katılımcılarının, diÄŸer ortaklar da dahil olmak üzere BM Genel Kurulu sırasında bu toplantılara devam etmeyi kararlaÅŸtırdığını ifade etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.