Sosyal Medya

Coğrafyamız

Yanlışlıkla düğünü bombalandı: 70 Ölü

Yemen'de Suudi Arabistan'ın öncülüğündeki koalisyon güçleri, yanlışlıkla düğüne gerçekleştirdiği hava saldırısı sonucu, 70 vatandaşın ölümüne neden oldu.



Yemen'de Suudi Arabistan'ın öncülüÄŸündeki koalisyon güçleri, Husileri desteklediÄŸi iddia edilen vatandaÅŸların düÄŸününe gerçekleÅŸtirdiÄŸi hava saldırısında 70 kiÅŸi öldü. Bombardımanın bir 'hata' sonucu yapıldığı öne sürüldü.

50'SÄ° KADIN 70 KİŞİ ÖLDÜ

Yemen'in güneybatısında Riyad öncülüÄŸünde 8 devletle ortaklaÅŸa kurulan koalisyon güçlerine ait savaÅŸ jetlerinin yanlışlıkla Husileri desteklediÄŸi iddia edilen vatandaÅŸların düÄŸününü vurduÄŸu belirtildi. Bombardımanda, 50'si kadın olmak üzere toplam 70 Yemenli vatandaşın öldüÄŸü açıklandı. Onlarca kiÅŸinin de yaralandığı hava saldırısında, ölü sayısının artmasından endiÅŸe ediliyor.

SALDIRIYI IŞİD ÜSTLENDÄ°

Ayrıca dün de Husi kaynaklı haber ajansları Suudi Arabistan'ın, bir köye saldırarak büyük çoÄŸunluÄŸu kadın ve çocuklardan oluÅŸan 25 kiÅŸiyi vurduÄŸunu iddia etmiÅŸti. Kurban Bayramı'nın birinci gününde de Sana'da bayram namazı esnasında Husilerin çoÄŸunlukta olduÄŸu Belili Camii'ne gerçekleÅŸtirilen intihar saldırsında 25 kiÅŸi hayatını kaybetmiÅŸti. IŞİD terör örgütü saldırıyı üstlendiÄŸini sosyal paylaşım ağından duyurmuÅŸtu.

KOALÄ°SYON GÜÇLERÄ° SANA'YI GERÄ° ALMA OPERASYONU BAÅžLATTI

Öte yandan, Yemen CumhurbaÅŸkanı Abdurabbu Mansur Hadi altı ay aradan sonra geçen hafta hükümetin kabine üyeleriyle birlikte Aden'e döndüÄŸünü açıklamıştı. Hadi, bundan sonraki süreçte operasyon merkezinin San'a'yı geri alana kadar Aden olacağını belirtmiÅŸti. Ayrıca Suudi Arabistan öncülüÄŸündeki koalisyon güçleri, uzun süre siyasi istikrarsızlığın yaÅŸandığı Yemen'de mart ayından bu yana yönetime baÄŸlı birliklerle çatışan Åžii Husilerin ilerleyiÅŸini durdurmak için hava operasyonları düzenliyor. Koalisyon güçleri, geçen hafta ise baÅŸkent San'a'yı geri alma operasyonu baÅŸlattığını duyurarak hava saldırılarını artırma kararı aldığını açıklamıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.