Sosyal Medya

Güncel

Sandıklar taşınırsa seçimi boykot kararı alabiliriz!

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), sandıkların taşınması kararlarını görüşmesi öncesinde Halkların Demokratik Partisi’den seçimleri boykot uyarısı geldi.



Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), sandıkların taşınması kararlarını görüÅŸmesi öncesinde Halkların Demokratik Partisi’den seçimleri boykot uyarısı geldi. HDP Parti Sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, BirGün’den Hüseyin ÅžimÅŸek'e verdiÄŸi demeçte, YSK'den sandıkların birleÅŸtirilmesi istemlerinin reddi yönünde bir karar beklediklerini söyledi. Bilgen, aksi durumda parti olarak seçim boykotunu tartışabileceklerini belirtti. Sandık birleÅŸtirme kararı sonrasında oluÅŸabilecek tepkilerin HDP’nin seçime girmemesi ile de sınırlı kalmayabileceÄŸini bildiren Bilgen, “HDP’nin seçime girmemesi en küçük olay olarak kalabilir. Bu gibi durumlarda ülke iç savaşı bile tartışabilir” dedi.

‘Baskı oluÅŸturma hamlesi’

 

Sandık taşıma kararlarının olaÄŸanüstü geliÅŸmeler ışığında seçime kısa bir süre kala da alınabileceÄŸini belirten Bilgen, “Daha seçimlere bir ay varken sandık taşıma kararı çıkartmak demek, katılım hakkının engellenmesi demektir. YSK’nin aklıselim davranarak bu kararı iptal etmesini bekliyoruz. Bu, sistematik bir baskı oluÅŸturma hamlesi ve YSK’yi buna mecbur bırakan geliÅŸmeler yaÅŸanıyor” diye konuÅŸtu.

‘Darbe tamamlanır’

Ä°l ve ilçe seçim kurulları tarafından HDP’nin seçmenlerinin yoÄŸun olduÄŸu bölgelerde alınan sandıkların taşınması ve birleÅŸtirilmesi kararının HDP’nin seçime girmemesi için provokasyon amaçlı olduÄŸunu belirten Parti Sözcüsü Bilgen, “Türkiye’de birlikte yaÅŸam eÄŸer hâlâ bir anlam ifade ediyorsa, bunun yolu birlikte yönetmeyi de kabullenmektir. Biz YSK’nin böyle tehlikeli bir kararı vereceÄŸini düÅŸünmüyoruz. Çünkü bu karar fiilen darbenin tamamlanması anlamına gelir. Åžu anda seçime girmeme ihtimalimizi düÅŸünmek bile istemiyoruz çünkü HDP’yi siyaset dışına itmenin arkasından hangi sonuçları doÄŸuracağını bu ülkede her kesimden insan kestirebiliyor. Biz inadına barış, inadına HDP, inadına öncelikli yaÅŸam diyeceÄŸiz ve bunun için gerekli her ÅŸartı zorlayacağız” diye belirtti.

‘Tehdit deÄŸil uyarı’

YSK’den sandıkların taşınması hakkında çıkacak olası bir olumlu kararı sonrasında seçim boykotu kararının Merkez Yönetim Kurulu’nda (MYK) tartışılacağını açıklayan Bilgen, ÅŸöyle konuÅŸtu:

“Bizim YSK’nin kararına göre HDP’nin seçim boykotu kararı alabileceÄŸine yönelik söylemimiz bir tehdit deÄŸil, uyarıdır. Hayatın gerçeÄŸi budur. EÄŸer insanlara siyaset yapma hakkı tanımazsanız, bunun neye hizmet edeceÄŸi, hangi koÅŸulları doÄŸuracağı bellidir. Biz, her ÅŸeye raÄŸmen saÄŸduyunun egemen olmasını tavsiye ediyoruz. Bunu kabullenip ona göre adım atmalılar. Herkes bilmeli ki ÅŸimdiye kadar doÄŸuda ve batıda en zor ÅŸartlarda zulüm altında bile Kürtler gidip oylarını kullandı. Åžu an HDP’nin seçime girip girmemesi büyük bir mesele gibi gözüküyor ancak öyle bir karar alınırsa, en küçük durum bu olur. Bu gibi durumlarda ülke iç savaşı bile tartışabilir.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.