Sosyal Medya

Güncel

DavutoÄŸlu'ndan Merkel'i terleten soru!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AB'de Almanya Başbakanı Merkel ile görüştü. Görüşmede Alman üretimi roketlerin nasıl PKK'nın eline geçtiği konuşuldu.



BaÅŸbakan DavutoÄŸlu’nun ABD’deAlmanya BaÅŸbakanı Merkel ile yaptığı görüÅŸmede, Almanya üretimi tanksavarların PKK’nın eline geçmesi konuÅŸuldu.

BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu, BM Genel Kurulu Genel GörüÅŸmeleri’ne katılmak üzere bulunduÄŸu New York’ta, Almanya BaÅŸbakanı Angela Merkel ile bir araya geldi. Suriyeli mültecilerle ilgili konu masaya yatırılırken yaklaşık 45 dakika süren görüÅŸmede DışiÅŸleri Bakanı Feridun SinirlioÄŸlu ile MÄ°T MüsteÅŸarı Hakan Fidan’ın da bulunması dikkat çekti. Bu görüÅŸmede Fidan aracılığı ile iki konunu daha gündeme getirildiÄŸi iddia edildi. Bu iki konu ise PKK tarafından Almanya’nın ürettiÄŸi tanksavarların kullanılması.



PEÅžMERGEYE VERÄ°LMÄ°ÅžTÄ°

Ä°ddialara göre Türk heyeti Merkel ile Almanya’nın ürettiÄŸi ve IŞİD ile mücadele için peÅŸmergeye verdiÄŸi tanksavarların PKK’nın eline geçmesini gündemdeki maddelerden biri oldu. BilindiÄŸi üzere Almanya, IŞİD ile mücadele kapsamında Kuzey Irak’taki Barzani kontrolünde PeÅŸmergelere askeri mühimmat ve eÄŸitimdesteÄŸi vermiÅŸti. Mühimmat konusunda ise tanksavar olarak kabul edilen zırhlı araçlara karşı kullanılan Milan roketleri ile Panzerfaust roketatarları dikkat çekmiÅŸti.

DAÄžLICA'DA KULLANILDI

Türk istihbarat birimleri tarafından yapılan çalışmalarda bu iki silahın PKK’nın eline geçtiÄŸi tespit edildi. Hatta PKK’nın Türkiye’de gerçekleÅŸtirdiÄŸi bazı eylemlerde bu silahların aktif olarak kullanıldığı da belirlendi. Güvenlik birimleri 17 askerin ÅŸehit olduÄŸu DaÄŸlıca baskının özellikle Milan tanksavarının kullanıldığını tespit etti. Ä°ÅŸte Merkel ile yapılan görüÅŸmede bu konu gündeme getirildi. 

MILAN 2 BÄ°N METRE MENZÄ°LLÄ°

Alman-Fransız ortak yapımı olan MILAN anti tank füzesi, 1970’lerde tasarlanmıştı. Uzaktan bir kablo yardımıyla kontrol edilebilen ve 2000 metre menzili bulunan MILAN füzesi helikopterlere karşı da kullanılabiliyor.

PANZERFAUST ZIRH DELÄ°YOR

Almanya tarafından üretilen RPG benzeri tepmeye uÄŸramayan bir antitank silahı. 90 mm kalibre roketler kullanılırken, zırhları delmek için yüksek itiÅŸ güçlü yakıt barındırıyor. 11 cm zırhı bile hiç zorlanmadan delebiliyor. Ayrıca beton bloklara karşı ve sığınakları tahrip etmek için de kullanılıyor. 300 m menzile sahip.

SAVCILARIN ADRESÄ° VERÄ°LDÄ°

Almanya Daimi TemsilciliÄŸi’nde yapılan basına kapalı görüÅŸmede, Ermenistanüzerinden Almanya’ya kaçan firari savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara’nın iadesi konusu da gündeme getirildi. Son olarak iki savcının Ermenistan ve Gürcistan üzeinden Almanya’ya geçtiÄŸi, burada da Almanya’dan sığınma talebinde bulundukları iddia edilmiÅŸti. Önceki gün New York’ta yapılan görüÅŸmede Merkel’den iki savcının iadesi de istendi. Alman heyetiyle yapılan görüÅŸmede, savcıların kaldıkları adres yetkililere bildirilirken, savcıların Belçika’ya sürekli gidip geldikleri bilgisinin paylaşıldığı da iddia edildi.

RUHANÄ° Ä°LE 45 DAKÄ°KA

BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu ile Ä°ran CumhurbaÅŸkanı Hasan Ruhani iki ülke arasındaki ‘diyaloÄŸun sürmesi’ni kararlaÅŸtırdı. DavutoÄŸlu, BM 70. Genel Kurulu için bulunduÄŸu New York’ta dün Ruhani ile bir araya geldi. BaÅŸbakanlıkkaynaklarından edinilen bilgiye göre, ikili ve bölgesel konuların ele alındığı görüÅŸmede, Ä°ran tarafı, P5 +1 müzakere sürecinde gösterdiÄŸi yapıcı tutum ve destek için Türkiye’ye teÅŸekkür ederken, bu anlaÅŸma neticesinde ekonomi ve yatırımlar alanında iliÅŸkilerin daha da derinleÅŸeceÄŸi konuÅŸuldu. Irak ve Suriye’deki durum ile DEAÅž ile mücadele konularının da ele alındığı görüÅŸmede, bölgesel konularda zaman zaman farklı düÅŸünülmesine raÄŸmen ‘diyaloÄŸun sürmesi’ kararlaÅŸtırıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.