Sosyal Medya

Güncel

Ekonomi ve IŞİD konuşuldu

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani arasındaki görüşmede ekonomik ilişkiler ve IŞİD ele alındı.



70’incisi düzenlenen BirleÅŸmiÅŸ Milletler zirvesinde BaÅŸbakan DavutoÄŸlu ile bir araya gelen Ä°ran CumhurbaÅŸkanı Ruhani ekonomik iliÅŸkiler ve IŞİD’i ele aldı.

GörüÅŸmede genel olarak ikili ve bölgesel konular ele alındı. Ruhani, P5 +1 müzakere sürecinde Türkiye’nin göstermiÅŸ olduÄŸu yapıcı tutum ve destek için teÅŸekkür etti. Bu anlaÅŸma neticesinde yaptırımların kalmasıyla birlikte ekonomi ve yatırımlar alanında iliÅŸkilerin daha da derinleÅŸeceÄŸi konuÅŸuldu.

GörüÅŸmede ayrıca Irak ve Suriye'deki durum ile IŞİD ile mücadele de ele alındı. Bölgesel konularda zaman zaman farklı düÅŸünülmesine raÄŸmen diyalogun sürmesi kararlaÅŸtırıldı.

DavuoÄŸlu, Ä°ran basınında Türkiye hakkında çıkan iddialardan duyduÄŸu rahatsızlığı da dile getirdi.

BM binasında yaklaşık 45 dakika süren bir görüÅŸme basına kapalı gerçekleÅŸti ve görüÅŸmeye  BaÅŸbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, DışiÅŸleri Bakanı Feridun SinirlioÄŸlu ve MÄ°T MüsteÅŸarı Hakan Fidan da katıldı.

Ahmet DavutoÄŸlu, görüÅŸmenin ardından "Ä°klim DeÄŸiÅŸikliÄŸi Zirvesi" konulu üst düzeyli öÄŸle yemeÄŸine katıldı.

BaÅŸbakan DavutoÄŸlu ile BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun görüÅŸmesinin ise her iki tarafın program yoÄŸunluÄŸu nedeniyle Pazar günü gerçekleÅŸtirilemeyeceÄŸi ve görüÅŸme için yeniden planlama yapılacağı açıklandı.

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.