Sosyal Medya

Güncel

PKK saldırısı: 1 çocuk öldü

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde PKK'lıların fırlattığı roketatar bir eve isabet etti. 1 çocuk hayatını kaybetti, 5 sivil yaralandı. İlçede PKK ile devam eden çatışmalar sebebiyle 4 mahallede sokağa çıkma yasağı ilan edildi.



Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde PKK'lıların fırlattığı roketatar bir eve isabet etti. 9 yaşında bir çocuk öldü, 5 sivil yaralandı. Ä°lçede PKK ile devam eden çatışmalar sebebiyle 4 mahallede sokaÄŸa çıkma yasağı ilan edildi.

Diyarbakır Emniyet MüdürlüÄŸü sivillerin öldüÄŸü PKK saldırısı ile ilgili olarak ÅŸu yazılı açıklamayı yaptı;

"Bismil Ä°lçesinde bölücü terör örgütü (BTÖ) mensuplarınca yapılan roketatarlı saldırı sonucu bir kız çocuÄŸu hayatını kaybetti,  5  ÅŸahıs yaralandı. 27.09.2015 günü saat:18.00 sıralarında bölücü terör örgütü mensuplarının yol kapama eylemlerinde müdahale amacıyla görevlendirilen Bismil Ä°lçe Emniyet MüdürlüÄŸüne ait zırhlı Kobra aracına yönelik olarak yapılan roketatarlı saldırının, Dumlupınar mahallesi Memozin Bulvarı üzerinde üzerindeki sivil vatandaÅŸların oturduÄŸu üç katlı bir evin orta katındaki  ikamete isabet etmesi sonucu 2006 doÄŸumlu bir kız çocuÄŸu hayatını kaybetti, 5 ÅŸahıs ise yaralandı. Yaralanan ÅŸahıslar saÄŸlık ekiplerince Ä°limizdeki hastanelere sevk edildi. Konu ile ilgili tahkikata devam edilmekte olup, BTÖ eylem faaliyetlerinin deÅŸifre edilmesine yönelik çalışmalar aralıksız bir ÅŸekilde devam edecektir."

Ä°lçede sokaÄŸa çıkma yasağı

Bismil'de Cumartesi gecesi eski Diyarbakır yolunda PKK'lılar ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalar Pazar günü ilçenin birçok noktasında aralıklarla devam etti. Çatışmalar üzerine Bismil Kaymakamlığı Ulutürk, Fırat, Tekel ile Rojava Mahallesi'nde saat 14.30 itibariyle sokaÄŸa çıkma yasağı ilan etti. Ä°kinci bir emre kadar ilan edilen sokaÄŸa çıkma yasağı, cami hoparlörleri ve polis araçları ile duyuruldu. Ä°lçede oturanlar evlerine çekilirken esnaf da kepenkleri kapattı.

Kaynak: Al Jazeera, DHA
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.