Sosyal Medya

Coğrafyamız

Kürt petrolü yeniden Türkiye'ye akıyor

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi hırsızlık sebebiyle durdurulduğunu belirttiği Türkiye'ye petrol sevkıyatının yeniden başladığını duyurdu.



Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY), Türkiye'ye petrol sevkiyatının yeniden baÅŸladığını duyurdu. IKBY DoÄŸal Kaynaklar Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Türkiye sınırları içindeki boru hattında Åžanlıurfa kentinde Kurban Bayramının birinci günü yapılan hırsızlık nedeniyle duran petrol sevkiyatı bugünden itibaren tekrar baÅŸlamıştır" denildi.

Boru hattına yönelik saldırıların Irak halkına büyük zarar verdiÄŸine vurgu yapılan açıklamada, "Güvenlik açısından hassas bir süreçten geçiyoruz. Teröristlere (IŞİD) karşı yapılan savaÅŸ halkımız için çok önemlidir. Irak'ın ve Kürdistan bölgesinin tek geçim kaynağı ise petrol geliridir" ifadeleri kullanıldı.

PKK'ya iÅŸaret edilerek, "Kürdistan bölgesi halkının rızkına yönelik saldırıları" durdurması çaÄŸrısında bulunulan açıklamada "Saldırılar devam ederse PeÅŸmerge ve asayiÅŸ güçlerinin maaÅŸlarını veremeyiz. IŞİD ile mücadelede tek dayanağımız petroldür. O nedenle saldırganlar ve bundan kazanç saÄŸlayanlar, bu eylemi derhal sona erdirsin" denildi.

"Kendi menfaatleri için borulara sabotaj düzenliyorlar"

IKBY Hükümeti Sözcüsü Sefin Dizayi, Kerkük-Yumurtalık petrol boru hattına Åžanlıurfa'da düzenlenen saldırıya iliÅŸkin, "PKK, Haziran ayında yapılan sabotajı üstlendi. Son yapılanların ise PKK'nın siyasetinin bir devamı olmamasını temenni ediyoruz" dedi.

Dizayi, Erbil'de gazetecilere yaptığı açıklamada, PKK'nın Irak'tan Türkiye'ye giden boru hattına yönelik saldırılarını deÄŸerlendirdi. Boru hattının zaman zaman çirkin saldırıların hedefi olduÄŸunu belirten Dizayi, borulara yönelik sabotaj ve hırsızlıkların olumsuz sonuçlar doÄŸuracağını kaydetti. Dizayi, "Bazı düÅŸük karakterli gruplar, kendi menfaatleri için bazen borulara sabotaj düzenliyor, kimi zaman da mafyavari bir ÅŸekilde hırsızlık yapıyorlar" diye konuÅŸtu.

Saldırılar nedeniyle Irak'ın büyük zarar gördüÄŸünü anlatan Dizayi, "Tamirat uzun sürdüÄŸü için petrol sevkiyatı duruyor. Bu, bizim için büyük zarar demek" ifadesini kullandı. 

Kaynak: Anadolu Ajansı

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.