Sosyal Medya

Coğrafyamız

Suriye'de ateÅŸkes bozuldu

Suriye'de rejim ile muhalif güçler arasındaki ateşkesin bozulduğu iddia edildi...



Suriye rejimi ile El Nusra ve Ahrar'u Åžam örgütünün içerisinde yer aldığı El Fetih Ordusu arasında yürürlükte olan ateÅŸkesin bozulduÄŸu öne sürüldü. AteÅŸkesin bozulmasıyla birlikte bölgede çatışmaların tekrardan ÅŸiddetlendiÄŸi bildirildi.
 
Sputniknews'in haberine göre; Ä°ran'ın arabuluculuÄŸuyla Suriye ordusu ile El Nusra, Ahrar'u Åžam ve Ä°slam Ordusu'nun da içinde yer aldığı El Fetih Ordusu arasında çatışmaların yoÄŸunlaÅŸtığı Åžam'ın kuzeybatısındaki Zabadani ilçesi ile Madalya bölgesi ve Ä°dlib'e baÄŸlı Fua ve Kefraya kasabasında birkaç gündür geçerli olan ateÅŸkes dün gece saatlerinde bozuldu.

Fetih Ordusu, ateÅŸkesin bitmesinin nedeni olarak Suriye ordusunun muhaliflerin elindeki Ä°dlib'e baÄŸlı Taftanaz bölgesinin bombalamasını gösterdi.

Fetih Ordusu, ateÅŸkesin bozmasıyla ilgili yazılı bir açıklama da yaptı. Açıklamada, 'Esed rejiminin cumartesi günü Taftanaz beldesine altı varil bombası attığı ve saldırı sonucunda onlarca kiÅŸinin öldüÄŸü ve yaralandığı' öne sürüldü. Humus'ta muhalefetin elindeki Vaar mahallesinin de bombaladığını açıklayan Fetih Ordusu, açıklamasında ÅŸu ifadeler yer aldı: 'Rejim Serakib'e hava bombardımanı yaptı. Rejimin Taftanaz ve Serakib beldeleri ile Vaar mahallesini bombalamasına karşılık Fua ve Kefraya beldelerine saldırdık.' 

AteÅŸkesin bozulmasının ardından Fetih Ordusu, Fua ve Kefraya kasabalarına füzeler ve havan toplarıyla saldırdı. Her iki kasabada ÅŸiddetli çatışmalar yaÅŸanırken, çatışmalarda ölü ve yaralıların olduÄŸu öÄŸrenildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.