Sosyal Medya

Güncel

Schengen iki yıl içinde Türkiye'ye de açılabilir

Avrupa Komisyonu, Avrupa'ya seyahat etmek isteyen Türklere uygulanan vizenin 2 yıl içinde kalkabileceği mesajını verdi.



Avrupa Komisyonu'nun komÅŸuluk politikası ve geniÅŸlemeden sorumlu üyesi Johannes Hahn, Schengen Bölgesi'ne seyahat etmek isteyen Türk vatandaÅŸlarına uygulanan vize yükümlülüÄŸünün 2 yıl içinde kalkabileceÄŸi mesajı verdi.

Avrupa BirliÄŸi'nin icra organı Avrupa Komisyonu'nun komÅŸuluk politikası ve geniÅŸleme müzakerelerinden sorumlu üyesi Johannes Hahn, Alman Die Welt gazetesi ile mülakatında, 2 yıl içinde Türk vatandaÅŸlarına vize serbestisinin getirilmesinin 'kendisi açısından mümkün' olduÄŸunu belirtti.

Avrupa Komisyonu yetkilisi, bunun için bazı ÅŸartların yerine getirilmesi gerektiÄŸini kaydetti. Hahn, "Daha üzerinde çalışılması gereken çok nokta var. ÖrneÄŸin sınır yönetimine iÅŸlerlik kazandırılması, biyometrik verileri içeren pasaportların dağıtımı ve AB ile sahte belgelerin ortaya çıkartılması konusunda iÅŸbirliÄŸi yapılması." dedi.

Mülakatta Türkiye'nin çok önemli bir stratejik ortak olduÄŸunun altını çizen Hahn, Türkiye ile ekonomik iliÅŸkilerin geliÅŸtirilmesinin AB'nin öncelikleri arasında olduÄŸunu belirtti.

Hahn, Gümrük BirliÄŸi'nin geliÅŸtirilmesini buna örnek gösterdi. "Türkiye ne yazık ki ÅŸu anda Avrupa'ya doÄŸru ilerlemiyor." diyen Hahn, ülkede kalıcı ÅŸekilde yolsuzlukla mücadele edilmesinin eksikliÄŸini hissetiklerini söyledi.

Hahn, Türkiye ile müzakerelerde 23'üncü fasıl olan yargı ve temel haklar ile 24'üncü fasıl olan adalet, özgürlük ve güvenliÄŸin de en kısa zamanda açılması gerektiÄŸini belirtti. Hahn, bunun AB'nin de menfaatine olacağını kaydetti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.