Sosyal Medya

Güncel

PKK Giresun'da saldırdı

Giresun'un Güce ilçesindeki Jandarma Karakol Komutanlığı'na PKK'lılar cumartesi akşamı taciz ateşi açtı, çevredeki düğünde olan 4 kişi yaralandı.



Giresun'un Güce ilçesindeki Jandarma Karakol Komutanlığı'na daÄŸlık alandan PKK'lılar tarafından açılan taciz ateÅŸine askerler de karşılık verdi.

Yaklaşık 5 dakika sürdüÄŸü belirtilen çatışma sırasında, karakola 100 metre uzaklıkta bulunan ve düÄŸün yapılan okulun bahçesinde seken kurÅŸunların isabet ettiÄŸi 4 kiÅŸi hafif yaralanırken, bazı araçlara da mermi isabet etti. Özel harekât polisleri çevrede güvenlik önlemleri aldı.

Giresun Valisi Hasan Karahan, olay sonucu 4 kiÅŸinin hafif yaralı olduÄŸunu söyledi. Yaralıların hayati tehlikelerinin olmadığını belirten Karahan, "Karakola taciz ateÅŸi yapılıyor. Seken kurÅŸunlar nedeniyle yakındaki düÄŸünde 4 vatandaÅŸ yaralanıyor. 3 kadın, 1 erkek, hayati tehlikeleri yok. Yaralılar Giresun Devlet Hastanesi'nde" dedi.

Vali Karahan, olayın jandarma karakoluna taciz ateÅŸi ÅŸeklinde gerçekleÅŸtiÄŸini ifade ederek, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Jandarma da aynı ÅŸekilde karşılık vermiÅŸ. Karakolda, askerde bir sıkıntı yok. Taciz ateÅŸine askerimiz karşılık vermiÅŸ. Karşıdan saÄŸa sola ateÅŸ etmiÅŸler, tepelik bir yer, arkası fındıklık. Åžimdilik bilgiler bunlar, kaçmışlar tabi. Takip ediyoruz, ancak arazi çok zor, terör saldırısı olduÄŸunu düÅŸünüyoruz, PKK olabilir."

Güce Belediye BaÅŸkanı Aytekin Geçgel ise taciz ateÅŸinin DoÄŸankent ilçesi yönünden yapıldığını dile getirerek, "Önce roketle atış yapıyorlar, daha sonra tüfeklerle. Yaklaşık 5-6 kiÅŸilik grup olduÄŸu sanılıyor" diye konuÅŸtu.

Çok sayıda kurÅŸunun çevreye isabet ettiÄŸini aktaran Geçgel, "5 dakikalık çatışma, jandarma karşılık veriyor, daha sonra kaçıyorlar. Duvarlarda mermi izi var. Hedef jandarma. Jandarmaya yakın yerde okul var, oraya isabet ediyor" ifadesini kullandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.