Sosyal Medya

Güncel

Davutoğlu: Terör tehdidinin beli kırıldı

BM Genel Kurulu toplantıları için bulunduğu New York'ta konuşan Başbakan Davutoğlu, "Bugün itibariyle Türkiye'ye dönük terör tehdidinin beli kırılmıştır" dedi.



BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu, BM Genel Kurulu toplantıları için bulunduÄŸu New York'ta TÜRKEN Vakfı'nın yemeÄŸinde yaptığı konuÅŸmada, çevre ülkelerde yaÅŸanan çatışmalar ve Türkiye'nin terörle mücadelesiyle ilgili açıklamalar yaptı.

DavutoÄŸlu, konuÅŸmasında son dönemde artan ÅŸiddet olaylarına deÄŸinerek, 20-23 Temmuz arasında IŞİD, DHKP-C ve PKK örgütlerinin saldırılarına maruz kalındığını belirtti.

Bu saldırılar karşısında her üç örgüte karşı eÅŸ zamanlı operasyon baÅŸlattıklarını hatırlatan DavutoÄŸluÅŸunları söyledi:

"Bu eÅŸzamanlı operasyonla bugün itibariyle ÅŸunu ifade etmek isterim ki, Türkiye'ye dönük terör tehdidinin beli kırılmıştır. Kuzey Irak'ta PKK'nın barındığı sığınaklar, mühimmat depoları, karargahlar, Suriye'de sınırımızda DAEÅž'in Türkiye'ye dönük tehdit oluÅŸturan bütün yapıları ve sığınakları, barınakları önemli ölçüde etkisiz kılınmış, ülke içinde de, ÅŸehirlerimizde ve kırsal alanda kamu düzeni ve egemenliÄŸinin saÄŸlanması yönünde büyük bir mesafe katedilmiÅŸtir."

"1 Kasım seçimlerine giderken ülkemizde demokrasiyi hakim, kamu düzenini mutlak anlamda egemen kılmak en önemli hedefimizdir" diyen DavutoÄŸlu, özgürlük ve güvenlik arasındaki dengeyi saÄŸlarken insan hakları ve özgürlüklerin temel alanlarını tahkim edeceklerini, özgürlük alanlarının yaÅŸayabilmesi için de kamu düzenine yönelik tehditleri bertaraf edeceklerini söyledi.

"Türkiye'yi karalamak..."

BaÅŸbakan DavutoÄŸlu konuÅŸmasında ayrıca, TÜRKEN'in faaliyetlerinin sadece eÄŸitim deÄŸil ABD'de bir sivil toplum ve Türkiye'yi temsil faaliyeti olarak da son derece önemli olduÄŸunu söyledi. Daha fazla sivil toplum kuruluÅŸunun bu faaliyetlerde yer almasını önemli bulduklarını dile getiren DavutoÄŸlu, ÅŸöyle devam etti:

"Yurt dışında faaliyet göstermekle birlikte her an Türkiye'yi karalamak, Türkiye aleyhinde yürütülen kampanyalara malzeme taşımak gibi son derece zelil faaliyetler içinde bulunan yapılarla karşılaÅŸtırıldığında ÅŸu anda sivil toplum çalışmalarımızın çok daha yoÄŸun bir ÅŸekilde dünya gündemine gelmesi lazım. Bugün dünyanın her yerinde yükselen bir ülke olarak Türkiye'nin doÄŸru tanıtılması sivil toplum kuruluÅŸlarımızın yapacağı faaliyetlerle de doÄŸrudan ilgilidir. "

Türkiye'nin geleceÄŸe dönük perspektifinin Amerikan kamuoyuna anlatılmasını isteyen DavutoÄŸlu, "Olumsuz faaliyetler yapanların karşısında Türkiye'nin olumlu yanlarıyla gerçekçi bir tabloyla ama bu tabloyu zenginleÅŸtiren, derinleÅŸtiren Türkiye'nin önemli kaynaklarıyla da gündeme getirilmesi için sizlerden faaliyet bekliyoruz" dedi.

"Milli ve yerli karakteri..."

DavutoÄŸlu konuÅŸmasında, coÄŸrafyayı baÅŸarı hikayesine dönüÅŸtürecek unsurun insan olduÄŸuna da vurgu yaptı.

Ä°nsan unsuru denilince iki boyutun öne çıktığını dile getiren DavutoÄŸlu, bunlardan birisinin yetiÅŸen insan unsurunun "milli ve yerli" karakteri, ikincisinin ise evrensel alanda içinden çıktığı topluma katkı vermesi olduÄŸunu belirtti.

DavutoÄŸlu, "EÄŸer milli boyutu çok tahkim edilmiÅŸ ama evrensel boyutu zayıf bırakılmış bir insan unsurunuz varsa bir müddet sonra içe kapanmaya baÅŸlarsınız. Ve kendi içinizde yaptığınız tartışmalarla küresel geliÅŸmelerin dışında kalmaya baÅŸlarsınız. EÄŸer yetiÅŸtirdiÄŸiniz insan unsurunun milli boyutu yok evrensel boyutu veya küresel boyutu varsa bu sefer de bir kimlik sorunu yaÅŸamaya baÅŸlarsınız" diye konuÅŸtu.

DavutoÄŸlu daha sonra, New York Halk Kütüphanesi'nde Ergün Nuhut'un “Gelibolu bir milletin direniÅŸ destanı” fotoÄŸraf sergisinin açılışını da yaptı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.