Sosyal Medya

YaÅŸam

Tatilcilere dönüş trafiği uyarısı

Emniyet yetkilileri, tatilcilerin dönüşü yollarda yoğunluk oluşmaması için son güne bırakmamasını istedi



Kurban Bayramı tatili dolayısıyla araç trafiÄŸinin arttığı TEM otoyolunun Bolu kesiminde, dönüÅŸ yoÄŸunluÄŸuna yönelik tedbirler alındı.

Trafikten sorumlu Bolu Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Sönmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olmasından dolayı tatilcilerin farklı zamanlarda yola çıkmasının otoyollarda trafiÄŸin artmasını engellediÄŸini söyledi.

Tatil dönüÅŸünde ise ulaşımda yoÄŸunluk yaÅŸanmasını beklediklerini anlatan Sönmez, "Özellikle Karadeniz-Gerede TEM otoyolu baÄŸlantı noktasında yoÄŸunluk olacağını tahmin ediyoruz. Aynı ÅŸekilde Ä°stanbul yönünde de benzer durumla karşılaÅŸabiliriz. Sürücüler yoÄŸun trafiÄŸe yakalanmamak için tatil dönüÅŸünü son güne bırakmasın" diye konuÅŸtu.

Sürücülere pazar gününden önce yola çıkmaları uyarısında bulunan Sönmez, ÅŸunları kaydetti:

"Erken yola çıkarak hem trafikte yoÄŸunluÄŸa neden olmazsınız hem de daha rahat bir yolculuk yapma ÅŸansınız olur. Emniyet olarak gerekli önlemleri aldık. TEM otoyolunda 12 ekibimiz görev yapıyor. Ayrıca güzergahta hem sabit hem de seyir halinde radarlı ekip uygulamamız olacak. Trafik kurallarına uymayan, trafiÄŸi tehlikeye düÅŸüren sürücülere ekiplerimiz gerekli cezai iÅŸlemi uygulayacaktır."

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.