Sosyal Medya

Güncel

Yakalanan PKK'lılardan 'Zagros' çıktı

Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ve komiser Hüseyin Hatipoğlu’nun şehit edilmesi olayını gerçekleştirilen PKK'lılar etkisiz hale getirilirken, aramalarda Türkiye'de az bulunan Zagros denilen silah ele geçirildi.



Bingöl'de 9 Ekim 2014 tarihinde, Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Åžahin ve komiser Hüseyin HatipoÄŸlu'nun ÅŸehit edilmesi, Emniyet Müdürü Atalay Ülker ile birlikte polis memuru UÄŸur Atlı'nın yaralanması olayına karıştığı belirtilen 4 PKK'lı dün akÅŸam güvenlik güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada öldürüldü.

YOL KESME EYLEMÄ° YAPARKEN VURULDULAR

Bingöl Valisi Yavuz Selim KöÅŸger, dün gece yaÅŸanan çatışma hakkında basın mensuplarına bilgi verdi. Bingöl-Elazığ karayolunun 5'inci kilometresinde bulunan Kurudere Mevkii'nde yol kesme teÅŸebbüsünde bulunan PKK'lılara düzenlenen operasyonda 4 PKK'lının ölü oalarak ele geçirildiÄŸini belirten Vali KöÅŸger, 3 polis ve 1 sivil vatandaşın da hafif bir ÅŸekilde yaralandığını belirterek,"Kurudere mevkiinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından yol kesme teÅŸebbüsünde bulunuldu. Bu teÅŸebbüs akabinde güvenlik güçlerimiz, emniyetimiz öncelikle, çok seri bir ÅŸekilde olaya müdahale etti. Devamında Bingöl'deki tüm güvenlik unsurları, Ä°l Jandarma Alay Komutanlığımız ve Emniyetimiz, Kandil koordinasyonlu eÅŸ güdüm içerisinde bir operasyon gerçekleÅŸtirdi. Yol kesme teÅŸebbüsünde bulunan bölücü terör örgütü mensuplarına karşı bugün elde ettiÄŸimiz sonuç neticesinde 4 bölücü terör örgütü mensubu ölü olarak ele geçirildi.

ÜZERLERÄ°NDEN DAHA ÖNCE GÖRÜLMEYEN BÄ°R SÄ°LAH ÇIKTI

Beraberlerinde Türkiye'de çok fazla daha önce rastlanmamış olan helikopterlere karşı kullanılan zagros adlı bir silah ele geçirildi. El bombaları, kalaÅŸnikof silahlar ve muhtelif yaÅŸam malzemeleri ele geçirildi. Ele geçen malzemelerden bölücü terör örgütü mensuplarının zayiatlarının ağır olma ihtimali de var. Onu da deÄŸerlendiriyoruz" dedi.

"ATALAY ÜRKER'E YAPILAN SALDIRININ OLDUÄžU GRUPTUR"

Açıklamasında, çatışmaya giren ve ağır zaiyat veren PKK'lı grubun 6-8 Ekim olaylarından sonra Bingöl'de silahlı saldırıya uÄŸrayan Atalay Ürker'e suikast düzenleyen grup olduÄŸunu belirten Vali KöÅŸger ÅŸunları söyledi: "Burada esas üzerinde durmamız gereken husus, bugün ele geçirilen 4 terör örgütü mensubunun daha önce yapılan eylemlere karışmış olmalarıdır. Bunlardan en önemlisi, 6-8 ekim Kobani eylemlerinden sonra ilimizde gerçekleÅŸen ve Türkiye çapında sansasyonel bir etki uyandıran Bingöl Ä°l Emniyet Müdürü Atalay Ürker'e karşı yapılan silahlı saldırı olayını gerçekleÅŸtirmiÅŸ olmalarıydı. Atalay Ürker müdürümüz yaralı olarak kurtulmuÅŸtu, ancak 2 ÅŸehit vermiÅŸtik. Ölü olarak ele geçirilen grup, o olayı gerçekleÅŸtiren gruptur. Bu açıdan sevindirici ve önemli bir husus; bizi memnun eden hususlardan birisi, son dönemde ÅŸehre ve ÅŸehrin civarına yönelik bu grubun sıklaÅŸan operasyonlarıydı. Bugünkü yapılan operasyonla ÅŸehrin civarını rahatsız eden gruba önemli bir darbe vurulmuÅŸ oldu."

"ÖRGÜTÜN ÜST DÜZEY YETKÄ°LÄ°SÄ° OLDUÄžU ANLAÅžILIYOR"

Ele geçirilen mühimmatlardan öldürülen teröristlerin PKK'da üst düzey yetkili olduÄŸunun anlaşıldığını söyleyen Vali KöÅŸger, "Ele geçirilen malzemelerden üst düzey yetkili oldukları anlaşılıyor. Ancak, ÅŸu an kimlikler tam netleÅŸtirilemedi. Allah ümmetimizi, memleketimizi bu tür sıkıntılardan kurtarsın. Bu bayram gününde milletimize yaÅŸatmak istedikleri bu sıkıntıyı, çok ÅŸükür yaÅŸatamadılar. Kendileri sıkıntı yaÅŸamış oldular. Bu iÅŸin memnuniyet verici taraflarından biri de budur" diye konuÅŸtu.

 

 

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.