Sosyal Medya

Güncel

AP: Türkiye Suriyelilere sert kurallar koyuyor

AP haber ajansı, Türkiye'nin Suriyelilerin ülkede seyahat etmelerine yönelik kuralları sertleştirmeye başladığını bildirdi.



Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı haberini, Ä°çiÅŸleri Bakanlığı'nın 29 AÄŸustos tarihli bir sayfalık genelgesine dayandırdı.

"TÜRKÄ°YE'NÄ°N Ä°MAJINI OLUMSUZ ETKÄ°LÄ°YOR"

Dönemin Ä°çiÅŸleri Bakanı Sebahattin Öztürk'ün imzasını taşıyan genelgede, Türkiye'den yasa dışı yollarla üçüncü ülkelere geçmek isteyen Suriyelilerin "kamu düzeni ve kamu güvenliÄŸi açısından tehdit oluÅŸturduÄŸu", Türkiye'nin "uluslararası alandaki imajını da olumsuz etkilediÄŸi" belirtiliyor.

Genelgede, Suriyelilerin ellerindeki belgelerin kontrol edilmesi, bulundukları ilden izinsiz ayrılmalarının önlenmesi, izinsiz ikamet ili dışında bir ile gidenlerin seyahatlerinin engellenmesi ve bu ÅŸahısların ikamet illerine gönderilmeleri talep ediliyor. Genelgede ayrıca"Kolluk birimleri tarafından seyahat firmalarının Suriyeli yabancıları izinsiz olarak ili dışına çıkarmamaları konusunda bilgilendirilmesi" isteniyor.

"SURÄ°YELÄ°LERE GÖZ AÇTIRILMIYOR"

Associated Press haber ajansına konuÅŸan Ä°stanbul'daki Koç Üniversitesi Göç AraÅŸtırmaları Merkezi BaÅŸkanı Ahmet Ä°çduygu, genelge ile ilgili ÅŸu deÄŸerlendirmeyi yapmış:

''Suriyeliler konusunda ilk kez onların hareket serbestini kısıtlamaya yönelik bir çalışma görüyoruz. Suriyelilere göz açtırılmıyor."

EDÄ°RNE'YE GÄ°DEN SURÄ°YELÄ°LER KAMPLARINA GERÄ° GÖNDERÄ°LÄ°YOR

Avrupa ülkelerine gitmek için karadan Edirne’ye giden Suriyeliler durdurulmuÅŸtu. Bu kiÅŸiler kamplarına geri gönderiliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.