Sosyal Medya

Coğrafyamız

IŞİD ile YPG arasında esir takası

Suriye'de etkili bir aşiretin devreye girmesiyle IŞİD ve YPG arasında esir takası yapıldı



Suriye'de Åžammar aÅŸiretinin araya girmesiyle YPG ile IŞİD arasında esir takası yapıldığı iddia edildi. Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ne yakınlığıyla bilinen Rudaw internet sitesinde çalışan bir muhabir, üç sivil ile birlikte beÅŸ YPG militanına karşılık 2'si IŞİD emiri 9 kiÅŸi yer deÄŸiÅŸtirdiÄŸini belirtti.

Sputnik'ten Hikmet Durgun'un haberine göre IŞİD'in elinde olan siviller, gazeteciler ve militanlarını kurtarmak için birkaç aydır çabalayan YPG, Sünni Araplardan oluÅŸan ve Rojava'da etkin olan Åžammar aÅŸiretinden yardım istedi. 

YPG Genel Sözcüsü Redur Xelil, esir takası konusunda aÅŸiretler ve sivil insanlar aracılığıyla görüÅŸmeler yapıldığını doÄŸruladı. Xelil, kendi ellerinde de IŞİD'li esirler olduÄŸu bilgisini paylaÅŸtı. GörüÅŸmeler güvenlik gerekçesiyle gizli yürütülürken, YPG, Åžammar aÅŸireti aracılığıyla IŞİD'e haber göndererek takasa hazır olduklarını bildirdi. Esir takası için Rakka'ya giderek IŞİD yetkilileriyle görüÅŸen aÅŸiret yetkilisi, YPG'nin talebini iletti. YPG'nin esir takası talebini kabul eden IŞİD, takasta serbest bırakılmasını istediÄŸi militanlarının isimlerini bildirdi.

YPG de IŞİD'in istediÄŸi 9 militanın saÄŸ olduÄŸunu ve bunları verebileceÄŸini bildirdi. IŞİD'in istediÄŸi isimlerin saÄŸ olduÄŸuna iliÅŸkin militanların ses kaydını ve resimlerini de gönderen YPG, bunlara karşılık IŞİD'in elinde olan gazeteci, sivil ve savaÅŸçılarının kendilerine verilmesini istedi. Teklifi deÄŸerlendiren IŞİD, YPG'ye bir Rudaw muhabiri ve üç sivil ile birlikte beÅŸ YPG militanını teslim edeceÄŸini aktardı. 

YPG'nin teklifi kabul etmesi üzerine 21 Eylül'de takaslar gerçekleÅŸtirildi. Serbest bırakılanlar Åžammar aÅŸireti aracılığıyla taraflara teslim edildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.