Sosyal Medya

Coğrafyamız

Pakistan, IŞİD ile savaşmak istemiyor

Pakistanlı diplomat IŞİD'in Pakistan için ciddi bir tehdit olmadığını ve ülkenin ABD önderliğindeki koalisyona katılmasının gereksiz olduğunu söyledi.



Pakistan'ın Afganistan eski büyükelçisi Rüstem Åžah Mohmand Pakistan'ın, Washington'un IŞİD'e karşı koalisyona katılma teklifini reddetmesi gerektiÄŸini söyledi.

Mohmand “ Washington'un teklifinin reddedilmesinin Ä°slamabad için kesinlikle olumsuz bir etkisi olmayacaktır. Çünkü Amerika'nın her zaman Pakistan'a ihtiyacı vardır” açıklamasında bulundu.

Mohmand ayrıca bölgede çok ciddi bir jeostratejik öneme haiz olduÄŸunu ve Amerika'nın bölgesel meselelerde Pakistan'ı gözardı etmesinin kolay olmayacağını belirtti.

IŞİD'le mücadele düÅŸüncesinin “doÄŸru bir strateji” olduÄŸunu belirten Mohmand ancak Pakistan'ın hali hazırda ülke içindeki ayrılıkçı gruplarla mücadele ettiÄŸini bu yüzden Pakistan'ın önceliÄŸinin IŞİD'i sınırlarından uzak tutmak olmadığını söyledi.

Mohmand ayrıca IŞİD'i izlediÄŸi aşırılıkçı ideoloji ile Afganistan'da yaÅŸama ÅŸansının olmadığını söyledi ve sözlerine  “ Afganistan halkı IŞİD'i kabullenmeyecek çünkü grup spesifik bir ideoloji çerçevesinde Ä°slam'a zarar vermekte”açıklaması ile devam etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.