Sosyal Medya

Coğrafyamız

İsrail askerlerinin öldürdüğü genç kız toprağa verildi

İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden Filistinli genç kız Hedil el-Heşlemun, Batı Şeria'da binlerce kişinin katıldığı cenaze töreninin ardından toprağa verildi



Ä°srail askerlerinin açtığı ateÅŸ sonucu hayatını kaybeden Filistinli genç kız Hedil el-HeÅŸlemun (18), Batı Åžeria'da binlerce kiÅŸinin katıldığı cenaze töreninin ardından topraÄŸa verildi.

Dün sabah El Halil'de Ä°srail askerleri tarafından vurularak ağır ÅŸekilde yaralanan ve akÅŸam saatlerinde hayatını kaybettiÄŸi açıklanan HeÅŸlemun için düzenlenen cenaze törenine binlerce Filistinli katıldı.

Åžehitler kabrine defnedildi

HeÅŸlemun'un Filistin bayrağına sarılı naaşı ilk olarak El Halil'deki Hüseyin Camisi'ne getirildi. Burada kılınan cenaze namazının ardından Filistinli genç kız El Halil'deki Åžüheda Kabristanlığı'nda defnedildi.

Cenaze töreni boyunca ellerinde Filistin bayrağı taşıyan binlerce kiÅŸi, Ä°srail'in Filistin halkına yönelik iÅŸlediÄŸi suçları kınayan sloganlar attı. Ä°srail askerlerinin dün sabah El Halil kentindeki Åžüheda Caddesi giriÅŸinde bulunan askeri kontrol noktasında yaraladığı 18 yaşındaki Hedil el-HeÅŸlemun'un akÅŸam saatlerinde tedavi gördüÄŸü hastanede hayatını kaybettiÄŸi açıklanmıştı.

Ä°srail ordusu, Filistinli genç kızın askerlere bıçaklı saldırı giriÅŸiminde bulunduÄŸunu iddia ederken, Filistinliler bu iddiayı kesin bir dille yalanlamış ve Ä°srail askerlerinin HeÅŸlemun'u peçesini çıkarmayı reddettiÄŸi için soÄŸukkanlılıkla öldürdüÄŸünü savunmuÅŸtu. Filistinli aktivistler internette yayınladıkları fotoÄŸraflarla da bu iddialarını desteklemiÅŸti.

Filistinli genç kızın babası Salah el-HeÅŸlemun da dün akÅŸam yaptığı açıklamada, "Kızımı vahÅŸice ve kasıtlı olarak öldürdüler" demiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.