Sosyal Medya

Coğrafyamız

Suriye'de denklem deÄŸiÅŸiyor

ABD, Suriye'de c-Cerablus'un IŞİD'den temizlenmesi için YPG'yi destekleyecek. Suriye'ye yerleşen Rusya yakında IŞİD'i vuracak.



Washington'da konuÅŸulan yeni IŞİD'le mücadele planına göre, örgütün Türkiyesınırdaki tek toprağı Cerablus alınarak Rakka'ya ilerlenecek. Karada, YPG ve ABD tarafından silahlandırılması planlanan ‘Suriye Arap Koalisyonu' adlı grupsavaÅŸacak.

ABD BaÅŸkanı Barack Obama'nın bundan tam bir yıl önce açıkladığı ‘kapsamlı' IŞİD'le mücadele stratejisinin temel unsurlarından eÄŸit-donat programı çökerken, Suriye denklemi deÄŸiÅŸiyor. Washington, Rusya yönetimi ile askeri düzeyde görüÅŸmelere baÅŸlarken Moskova Suriye'deki etkinliÄŸini artırıyor. Washington'da, IŞİD'le savaÅŸta önceliÄŸin Irak yerine Suriye'ye verileceÄŸi ve eÄŸit-donat yerine karada YPG gibi silahlı gruplara dayanacak yeni bir strateji için son haftalarda yoÄŸun görüÅŸmeler yapıldığı aktarılıyor. Bu strateji, Cerablus üzerinden IŞİD'in kalbi Rakka'ya giden bir saldırıyı öngörüyor.

ABD: KÜRT KORÄ°DORU TAMAMLANACAK
 
ABD, Türkiye sınırında IŞİD'in elinde kanal Cerablus hattının temizlenmesi için harekete geçti. Ä°ncirlik'ten kalkan ABD uçakları da YPG'yi destekleyecek. Cerablus, PYD'nin ilan ettiÄŸi kantonlar arasında. Türkiye'nin güvenli bölge kurmak istediÄŸi Cerablus'u YPG alırsa, Ankara'nın 'kırmızı çizgi'si Kürt koridoru tamamlanacak.
 
RUSYA: 28 UÇAK SORTÄ°LERE YAKINDA BAÅžLIYOR
 
Rusya'nın Suriye'de konuÅŸlandırdığı savaÅŸ uçağı sayısı 28'e çıktı. Uçakları Lazkiye'de kurduÄŸu üsse ve Åžam'a yerleÅŸtirilen Rusya yakında saldırılara baÅŸlayacak. Rusya, Suriye'ye 16 helikopter, füze bataryaları, T90 tankları ve baÅŸka zırhlı araçlarda gönderdi.
 
Ä°RAN: RUSYA-Ä°RAN-HÄ°ZBULLAH KOORDÄ°NASYONU
 
Rusya, Suriye'de Esad saflarında savaÅŸan Ä°ran ve Hizbullah güçleriyle hava operasyonları konusunda koordinasyon halinde. Rusya, ABD operasyonlarıyla çakışmamak için ikili mekanizma da kurdu. Ä°srail ise Suriye'de Hizbullah'ı vurmakta serbest.

TÜRKÄ°YE: ERDOÄžAN GÜVENLÄ° BÖLGE Ä°STEYECEK

Rusya'ya bugün kritik bir ziyaret gerçekleÅŸtirecek olan CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın, Putin'le önemli gündem maddelerinden biri Suriye. ErdoÄŸan'ın, güvenli bölgenin mutlaka hayata geçirilmesini gündeme getirmesi bekleniyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.