Sosyal Medya

Güncel

Kaç kişi koruculuk için başvurdu?

Beş bin köy korucusu alınacağının açıklamasının ardından Doğu ve Güneydoğu bölgesindeki 22 ilde 20 bin kişinin köy korucusu olmak için başvurduğu öne sürüldü...



BeÅŸ bin köy korucusu alınacağının açıklamasının ardından DoÄŸu ve GüneydoÄŸu bölgesindeki 22 ilde 20 bin kiÅŸinin köy korucusu olmak için baÅŸvurduÄŸu öne sürüldü...

Yeni Åžafak Gazetesi'nin haberine göre; Ä°çiÅŸleri Bakanı Selami Altınok'un DoÄŸu ve GüneydoÄŸu bölgesinde beÅŸ bin köy korucusu alınacağını açıklaması üzerine, baÅŸvuran köy korucuları bayramdan sonra mülakata çaÄŸrılacak. 22 ilde toplam 20 bin vatandaÅŸ, köy korucusu olmak için baÅŸvurdu. Ä°çiÅŸleri Bakanı Selami Altınok'un müjdesini verdiÄŸi beÅŸ bin köy korucusu alımıyla ilgili, her ilin valiliÄŸi Kurban Bayramı'ndan sonra ilan verecek. Kadrolar, talepte bulunan illerin valiliklerine gönderilecek. 22 ilden toplam beÅŸ bin köy korucusu kadroya alınarak görevine baÅŸlayacak.

22 Ä°LDEN MÜRACAAT VAR

Köy Korucuları ve Åžehit Aileleri Konfederasyonu BaÅŸkanı Ziya Sözen, taleplerin bayramdan sonra hemen deÄŸerlendirileceÄŸini belirtti. Sözen, “Bu ilanlardan sonra bir hafta içerisinde süratli bir ÅŸekilde korucular alınır. Ä°lgili deÄŸerlendirme aÅŸamaları ve mülakatlardan sonra alımlar gerçekleÅŸir. DoÄŸu ve GüneydoÄŸu'daki 22 ilin hemen hemen tamamından köy korucusu olmak için talep var. Köy korucusu olmak isteyenler, kendi bulundukları ilin valiliklerine baÅŸvuruyor. Valilik de talepleri toplayıp bakanlığa bildiriyor. Åžu anda 20 bine yakın baÅŸvuru var. Ä°lk etapta beÅŸ bin tahsis yapılacak” ifadelerini kullandı.

EN ÇOK TALEP ÅžIRNAK, VAN'DAN

Köy korucularının sayısında düÅŸüÅŸ olduÄŸunu, bakanlığın açıklamasıyla normale dönüleceÄŸini belirten Sözen, “Bakanlar kurulu kararıyla korucu sayısı 45 binin altına düÅŸemez diye bir ibare var. Bu sayı o sınıra yanaÅŸtı, yaklaşık 46 bin 500 gelmiÅŸti. Bu tahsisler yerinde oldu. En fazla köy korucusu olmak için talepte bulunan iller ise; Van, Bingöl, MuÅŸ, Bitlis, Mardin, Şırnak. Hemen hemen her ilin baÅŸvuru talepleri de birbirine yakın” diye konuÅŸtu.

DEVLET YANIMIZDA

Koruculuk sisteminin bu tahsise ihtiyacı olduÄŸunu belirten Sözen, ÅŸunları ekledi; “Burada çözüm sürecinde özellikle HDP olmak üzere bir takım çevreler, 'koruculuk kaldırılıyor, devlet korucuları kullandı ve yüzüstü bıraktı' gibi asılsız ithamları vardı. Alımlar ile, kışkırtıcı cümleleri kuran bu kiÅŸilerin hevesleri kursaklarında kaldı. Devlet, korucunun yanındadır, bu attığı adımla da korucunun yanında olduÄŸunu göstermiÅŸtir.”

Ä°çiÅŸleri Bakanı Selami Altınok, geçen hafta 5 bin yeni köy korucusu alınacağını açıklamıştı.

Askerimize geleceÄŸine kurÅŸunlar bize gelsin

Siirt Åžehit ve Gazi Aileleri Dernekler Federasyonu BaÅŸkan Vekili ve korucu Kazım EnsarioÄŸlu, bugüne kadar Siirt'te 486 korucunun hayatını kaybettiÄŸini belirterek, “Ä°stanbul, Adana, Ä°zmir ve Mersin'da çalışan gençlerimiz PKK saldırılarının ardından geri dönüyor, korucu olmak için baÅŸvuruyor” dedi.

BÖLGEYÄ° BÄ°Z Ä°YÄ° BÄ°LÄ°YORUZ

EnsarioÄŸlu, “Bu gençlerimiz yöreyi çok iyi bildikleri için güvenlik güçlerine, PKK'lıların köylerimizden geçiÅŸine ve askerlerimize saldırmasına asla izin vermeyecektir. Biz operasyona gittiÄŸimizde her zaman askerin önünde yürüyoruz çünkü askere gelecek kurÅŸun bize gelsin, askerlerimiz ÅŸehit olmasın” ifadesini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.