Sosyal Medya

Coğrafyamız

İsrail askeri Filistinli kadını öldürdü

Batı Şeria'da İsrail ordusunun bıçakla bir askere saldırdığını iddia ettiği Filistinli kadın, silahla vurularak öldürüldü. Filistinli görgü tanıkları, 18 yaşındaki kadının kimseye saldırmadığını belirtti.



Ä°srail askerlerinin kontrol noktasında açtıkları ateÅŸ sonucu ağır yaralanan Filistinli genç kadın, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Ä°srail ordusu sözcüsü, Salı sabah saatlerinde vurulan genç kadının bir askeri bıçaklamaya çalıştığını söyledi. Sözcü, Batı Åžeria'nın El Halil kentindeki olayda askerin yaralanmadığını da açıkladı.

Ä°srail ordusu, askerin kadının bacaklarına doÄŸru ateÅŸ açtığını öne sürdü. Kaldırıldığı hastane, öldürülen kadının bacağının yanı sıra karnından ve göÄŸsünden de vurulduÄŸunu açıkladı.

Filistinli görgü tanıkları, kimseye saldırmadığını söyledikleri kadının, çantasını açması istenince paniklediÄŸini belirtti.

 

YerleÅŸimlere Karşı Gençler isimli aktivist grup, genç kadının öldürülmesine ait olduÄŸunu belirttikleri fotoÄŸrafları yayınladı.
[FotoÄŸraf: Youth Against Settlements]

 

Filistin emniyet kaynakları, kaldırıldığı hastanede akÅŸam saatlerinde hayatını kaybeden Filistinli genç kadının 18 yaşındaki Hedil HeÅŸlemun olduÄŸunu açıkladı.

Filistinli genç kadının babası Salah HeÅŸlemun, "Ä°srail askerleri kızımı soÄŸukkanlılıkla öldürdü. VahÅŸice ve kasıtlı olarak öldürdüler. Hedil'i durdurma imkânları vardı ama bunu yapmadılar ve kayıtsızca öldürdüler" diye konuÅŸtu.

BirleÅŸmiÅŸ Milletler istatistiklerine göre 2015’te en az 25 Filistinli, Ä°srail güçleri tarafından öldürüldü.

 

YerleÅŸimlere Karşı Gençler isimli aktivist grup, genç kadının öldürülmesine ait olduÄŸunu belirttikleri fotoÄŸrafları yayınladı.
[FotoÄŸraf: Youth Against Settlements]

 

Kaynak: Al Jazeera ve ajanslar

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.