Sosyal Medya

Dünya

Rusya'da 'Stalinizm ile mücadele' önerisi

Rusya'da bir milletvekili Stalinist düşünceye karşı "aşırıcılık"la mücadelede kullanılan yöntemin uygulanması için yasa tasarısı sundu



Milletvekili Konstantin Dobrınin, Rus parlamentosunun alt kanadı Duma'ya, 'Stalin rejiminin baskılarının' meÅŸru görülmesini ‘aşırıcılık' ile denk tutulmasını öngören bir yasa tasarısı sundu.

Aynı zamanda Duma anayasa Komitesi BaÅŸkan VekilliÄŸini de yürüten Dobrınin tarafından sunulan tasarı, Josef Stalin döneminde 'halklara uygulanan siyasi baskı ve sürgünlerin' meÅŸru görülmesini ‘aşırıcılık' ile bir tutarken, bahsi geçen dönemde 'iÅŸlenen suçlara iÅŸtirak eden kiÅŸilerin' heykellerinin dikilmesini ya da adlarının kamu alanlarına verilmesini de yasaklıyor.

Söz konusu yasal düzenlemeye büyük ihtiyaç duyulduÄŸunu savunan Rus vekil Dobrınin, "Stalin rejiminde iÅŸlenen suçların göz ardı edilmesi ya da meÅŸrulaÅŸtırılması, sadece tarihi çarpıtmakla kalmayıp, aynı zamanda devletin ve toplumun istikrarlı geliÅŸimi için de açık bir tehdit oluÅŸturuyor. Bu durum, Rusya'nın istikrarsız hale getirilmesi ve iktidarın güç kullanımı yoluyla deÄŸiÅŸtirilmesi amacıyla bazı güçler tarafından kendi çıkarları için kullanılabilir" dedi.

Dobrınin, Sovyetler BirliÄŸi'nde 1921-1953 yılları arasındaki Stalin döneminde yaklaşık 4 milyon kiÅŸinin ‘karşı devrimcilik' suçlamasıyla mahkum edildiÄŸini, yaklaşık 800 bin kiÅŸinin de ölüm cezasına çarptırıldığını iddia etti.

Kaynak: SputnikNews

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.