Sosyal Medya

Güncel

Cizre'de sandıklar taşınacak

Cizre İlçe Seçim Kurulu, güvenlik gerekçesiyle 1 Kasım seçimlerinde üç mahalle ile 23 köy ve mezrada seçim sandığı kurulmaması, sandıkların güvenli yerlere taşınması kararı aldı. HDP İlçe Başkanlığı karara itiraz edecek.



Şırnak’ın Cizre ilçesinde Ä°lçe Seçim Kurulu'nun sadece Cudi, Nur ve Sur mahalleleri için deÄŸil, ilçeye baÄŸlı 23 köy ve mezrada da 1 Kasım’da sandık kurulmaması kararı aldığı ortaya çıktı. Kurul bu sandıkların güvenlik gerekçesiyle baÅŸka köy ve mezralara taşınmasına karar verdi.

Cizre ilçe Jandarma Komutanlığı’nın talebi üzerine aralarında KurtuluÅŸ, Dirsekli, Çağıl, BaÄŸlarbaşı, YeÅŸilyurt, TaÅŸhöyük, Erdem, UÄŸur, Koçtepe köyleri ve bazı mezraların da bulunduÄŸu 23 yerde güvenlik gerekçesiyle sandıkların kurulamayacağı ve sandıkların güvenli görülen yerlere taşınmasına karar verildiÄŸi öÄŸrenildi.

Cizre HDP Ä°lçe BaÅŸkanı Ali Akdeniz kararın siyasi olduÄŸunu belirterek, "Sandıkların kurulacağı mahallerde barikat, çukur yoktur. Sadece milletten öç almak ve eziyet çektirmek için yapıyorlar. Karara itiraz edeceÄŸiz" diye tepki gösterdi.

Kararın gerekçesi

Cizre Ä°lçe Seçim Kurulu, muhtarlara ve bazı siyasi parti temsilcilerine tebliÄŸ edilen kararın gerekçesini ÅŸöyle açıkladı:

“Ä°lçe Seçim Kurulu BaÅŸkanlığımızca yapılan inceleme ve gözlemlerde, önceki seçimlerde yaÅŸanan aksaklıklardan edinilen tecrübeler nazara alınarak, Nur, Cudi ve Sur mahallelerinde kazılan hendek ve barikatların halen bulunduÄŸu, seçim sandıklarının o mahalleye konulmasının seçim güvenliÄŸi nedeniyle sakıncalı ve tehlikeli olacağı, güvenlik güçlerine ve sandık personeline karşı bombalı eylem yapılma ihtimali, seçimde görevlendirilecek personel bulunmama ihtimali göz önünde bulundurulup, seçimin düzenli geçebilmesi, seçim sonuçlarının saÄŸlıklı ÅŸekilde baÅŸkanlığımıza intikal ettirilmesi için Cizre ilçesinde sandık kurulum yerlerinin yeniden belirlenmesine ihtiyaç duyulmuÅŸ olup, bakanlığımızın 08/08/2015 tarihli yazılarında belirtilen hususlar gereÄŸince sandıkların aÅŸağıdaki belirtildiÄŸi ÅŸekilde kurulmasına karar vermek gerekmiÅŸtir.”

Kaynak: DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.