Sosyal Medya

Coğrafyamız

Yaraladıkları kızın tedavisini engellediler

El-Halil'de Filistinli bir genci vurarak öldüren İsrail askerleri, silahla yaraladıkları genç kıza müdahalede bulunulmasını da yarım saat engelledi.



Batı Åžeria'da yer alan El-Halil kentinde, iki farklı olayda Ä°srail askerlerinin açtığı ateÅŸ sonucu bir kiÅŸinin öldüÄŸü, diÄŸerinin de yaralandığı bildirildi. 

Filistin resmi haber ajansı WAFA'da yer alan habere göre, Ä°srail askerleri tarafından Halil kentindeki Harsa kavÅŸağında Filistinli Ziya Abdulhalim Mahmud el-Telaheme (21) isimli Filistinli gence ateÅŸ edildi. Ä°srail askerlerinin, yaralı gence Kızılay ekibinin müdahale etmesine izin vermemesi sonucu Telaheme'nin olay yerinde hayatını kaybettiÄŸi belirtildi.

 Ä°srail ordusundan yapılan yazılı açıklamada ise Telaheme'nin Ä°srail askerlerine atmak istediÄŸi bombanın elinde patlaması sonucu hayatını kaybettiÄŸi iddia edildi.

Ä°srail askerleri 18 yaşındaki genç kızı yaraladı

Öte yandan, yine WAFA'da yer alan bir diÄŸer habere göre, Halil kentindeki EÅŸ-Åžüheda caddesinin giriÅŸinde bulunan askeri kontrol noktasından geçen Filistinli bir kız Ä°srail askerlerinin ateÅŸ açması sonucu karnından yaralandı.

Haberde, Ä°srail askerlerinin, yaklaşık yarım saat boyunca yaralı kıza saÄŸlık ekiplerinin müdahalede bulunmasına izin vermediÄŸi kaydedildi. Yaralı kızın daha sonra hastaneye sevk edildiÄŸi belirtildi. 

Ä°srail ordusundan yayımlanan yazılı açıklamada ise Filistinli kızın Ä°srail askerini bıçaklama giriÅŸiminde bulunması üzerine kendisine ateÅŸ açıldığı öne sürüldü. 

Söz konusu olayın ardından Filistinliler ve Ä°srail güçleri arasında arbede yaÅŸandığı, Ä°srail askerlerinin olay yerinde toplanan grubu dağıtmak için plastik mermi ve göz yaÅŸartıcı gaz kullandığı belirtildi. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.