Sosyal Medya

Güncel

PKK, yarısı çocuk iki bin genci dağa kaçırdı

Çözüm Süreci'nin başlamasından itibaren PKK, yarıya yakını çocuk yasta olmak üzere 2 bin genci dağa kaçırdığı öğreniidi.



Emniyet güçleri  PKK’nın düzenlediÄŸi eylemlere katılan çocukları araÅŸtırdığında çarpıcı bir gerçekle karşılaÅŸtı.daÄŸa götürlen gençleriin yarıya yakını çocuk yaÅŸta.

Özellikle DoÄŸu ve GüneydoÄŸu Anadolu kentlerinde son dönemde terör örgütü PKK tarafından düzenlenen eylemlerde ve güvenlik güçlerine yönelik saldırılarda en önde bulunan çocukların kimliklerini belirleyen emniyet istihbarat birimleri, bu çocuklar ve aileleriyle görüÅŸtü. Çocukların ifadelerine göre, daha önce hiç tanımadıkları ‘abi ve ablalar' eylemlerden birkaç gün önce ortaya çıkarak çocuklarla yakınlık kuruyor.  

ÇATIÅžMALARDA KULLANIYOR

Bu yıl 14 AÄŸustos'a kadar 12 yaşında 5, 13 yaşında 25, 14 yaşında 57, 15 yaşında 166, 16 yaşında 224, 17 yaşında da 452, toplamda 929 çocuk için yakınları tarafından "ÇocuÄŸumuzu terör örgütü PKK kaçırdı" ÅŸeklinde güvenlik güçlerine baÅŸvuru yapıldı. Son 2 yılda PKK'nın 18 yaşından küçük toplam 2 bin 52 çocuÄŸu kandırarak daÄŸa kaçırdığı yönünde emniyet güçlerine baÅŸvuru yapıldı.

Ä°nsan Hakları Ä°zleme Örgütü, 22 Temmuz 2015'te, PKK'nın Suriye'deki silahlı kolu YPG'nin, verdiÄŸi sözlere raÄŸmen çocuk terörist kullanmaya devam ettiÄŸini duyurdu. Ä°nsan Hakları Ä°zleme Örgütü'nün yaptığı açıklamada, "Kuzey Suriye'yi kontrol eden Kürt silahlı grubu, bazı ilerlemelere raÄŸmen, 18 yaÅŸ altı kız ve erkek çocukları çatışmalarda kullanmama ve çocuk militanların salıverilmesine dair verdiÄŸi sözleri yerine getirmiyor" ifadeleri kullanıldı.

RAPOR: EN KÜÇÜÄžÜ 7 YAÅžINDA

Çocuk Asker Kullanımını Durdurun Koalisyonu'nun raporunda ise PKK içinde 10 bine yakın aktif çocuk terörist bulunduÄŸu ve bunlardan özel silahlı çocuk birlikleri oluÅŸturduÄŸu bilgisi yer aldı. Buna göre "3 bölükten oluÅŸan 'Tabura Zaroken Åžehit Agit' adlı çocuk taburunun, teoride, yaÅŸları 8 ila 12 arasında deÄŸiÅŸen 5 çocuktan oluÅŸan komite tarafından idare edilmesi kararlaÅŸtırıldı. PKK içinde yer alan en küçük çocuÄŸun 7 yaşında olduÄŸu tespit edildi."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.