Sosyal Medya

Dünya

'Türkiye'nin aksine YPG'yi terörist olarak görmüyoruz'

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kirby, 'YPG'yi terörist örgüt olarak görmüyoruz' ifadelerini kulandı.



ABD DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, baÅŸkent Washington'da düzenlediÄŸi basın toplantısında, “Türk hükümeti YPG'yi terörist örgüt olarak görüyor, ABD yönetimi ise YPG'ye destek veriyor. Arada bu kadar keskin farklar varken Türkiye ile iÅŸbirliÄŸini nasıl yönetiyorsunuz?” sorusuna verdiÄŸi yanıtta, 'ABD'nin YPG'yi terörist bir örgüt olarak görmediÄŸini'söyledi.

Kirby, “Biz YPG'yi terörist örgüt olarak deÄŸerlendirmiyoruz. Suriye'de, IŞİD'e karşı mücadelede baÅŸarılarını da kanıtladılar. Birlikte çalışmayı sürdüreceÄŸiz. Ayrıca bunların hepsi de Kürt deÄŸil ” diye konuÅŸtu. Türk hükümetinin YPG'ye iliÅŸkin endiÅŸelerini anladıklarını belirten Kirby, “Kendileri ile görüÅŸmelerimizi sürdürüyoruz. Türkiye'nin IŞİD ile mücadelede koalisyona verdiÄŸi desteÄŸi ve IŞİD'e karşı doÄŸrudan verdiÄŸi mücadeleyi takdir ediyoruz” dedi.

IŞİD karşıtı uluslararası koalisyonun ortak amaçla bir araya geldiÄŸini anlatan Kirby, “Ancak her konuda aynı fikirde olmak zorunda deÄŸilsiniz. Mücadelede nerede, ne zaman ve nasıl elinizden en geliyorsa onu yaparsınız. Biz de bu önemli mücadeleyi böyle yönetiyoruz” diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.