Sosyal Medya

Coğrafyamız

Nusra ile YPG arasında çatışma!

Suriye'de YPG güçleri ile Nusra arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı belirtildi...



Halep'te YPG ile aralarında Nusra Cephesi'nin de yer aldığı 8 silahlı örgüt arasında ÅŸiddetli çatışmaların yaÅŸandığı bildirildi...
 
Ajansların haberine göre; Nusra Cephesi, Ahrar'uÅŸ Åžam ve Åžam Cephesi'nin içinde yer aldığı 8 örgüt, Halep'in kuzeydoÄŸu bölgesinde yer alan Åžeyh Maksut ve EÅŸrefiye mahallesindeki YPG noktalarına saldırdı.

YPG'nin denetiminde bulunan Åžeyh Maksut ve EÅŸrefiye mahallesine havan topları atılırken, YPG de saldırının geldiÄŸi bölgelere roketatarlarla karşılık veriyor. 

Her iki mahallede YPG ile Nusra'nın başını çektiÄŸi 8 örgüt arasında ÅŸiddetli çatışmalar yaÅŸanırken, çatışmalarda her iki taraftan da yaralıların olduÄŸu öÄŸrenildi.

MAHALLELER YPG KONTROLÜNDE

SavaÅŸtan önce Suriye'nin en büyük ikinci kenti olan Åžeyh Maksud ve EÅŸrefiyye mahalleleri, 2012 yılından bu yana YPG'nin kontrolünde bulunuyor.

Halep, Suriye'de 4,5 yıldır yaÅŸanan savaÅŸta en çok göç veren kent. Halep merkez Suriye ordusunun elinde bulunurken, kenar mahalleleri ise cihatçı örgütlerin elinde.  

Türkiye'nin Antep ÅŸehriyle sınır komÅŸusu olan Halep'te Araplar, Kürtler ve Türkmenler yaşıyor. Halep'in Kobani ve Afrin ilçesi YPG'nin elinde bulunurken, Mınbıc, Bab ve Cerablus IŞİD'in, Azez de ÖSO'nun kontrolünde bulunuyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.