Sosyal Medya

Dünya

Müslüman başkan istemeyen adaya tepki

Beyaz Saray, ABD'de Müslüman başkan istemeyen başkan aday adaylarından Ben Carson'a tepki gösterdi...



Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, Cumhuriyetçi Parti'nin baÅŸkan aday adaylarından Ben Carson'ı bir Müslüman'ın ABD BaÅŸkanı olmaması gerektiÄŸi yönündeki sözlerinden dolayı eleÅŸtirdi. Earnest,Carson'ın sözlerinin ABD Anayasası'na aykırı olduÄŸunu belirtti.
 
Sputniknews.com'da yer alan bilgide; Cumhuriyetçi adayların birçoÄŸunun oy uÄŸruna saldırgan görüÅŸleri tasvip etme eÄŸiliminde olduÄŸunu savunan Earnest, Carson'ın sözlerine de aynı sebeple diÄŸer Cumhuriyetçi aday adaylarından güçlü bir tepki gelmediÄŸini, bunun kendisi de dahil birçok gözlemci açısından hayal kırıklığı yarattığını belirtti.

Earnest, bunun Amerikalıların çok büyük çoÄŸunluÄŸunun sahip olduÄŸu deÄŸerlerle uyuÅŸmadığını kaydederek, "Dr. Carson tarafından dile getirilen görüÅŸler, bu ülkede dini özgürlükleri garanti altına alan Anayasası'na tamamen aykırı. Dolayısıyla bunun sonuçları olacaktır. Elbette bu görüÅŸler hem ön seçimlerde hem de genel seçimlerde seçmenler tarafından hesaba katılacaktır" diye konuÅŸtu. 

ABD'de 2016 baÅŸkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti'den baÅŸkan aday adayı olan eski beyin cerrahı Ben Carson, geçen hafta sonunda NBC televizyonunda katıldığı programda, Müslüman birini ABD BaÅŸkanı olarak seçmenin yanlış olacağını ifade etmiÅŸti.

Carson, "Bu ulusun başına bir Müslümanı getirmemizi destekleyemem. Kesinlikle buna katılamam" demiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.