Sosyal Medya

Dünya

'ABD polisi 700 sivili öldürdü'

Washington Post, siyahlara yönelik şiddetle tepki çeken ABD polisinin, 2015’in başından bu yana 700’den fazla kişiyi vurarak öldürdüğünü yazdı.



ABD’nin önde gelen gazetelerinden Washington Post, yıl başından beri ABD polisinin 703 kiÅŸiyi vurarak öldürdüÄŸünü yazdı. Gazete, geçen Salı akÅŸamı Los Angeles’ta 32 yaşındaki Florencio Chaidez’in vurulmasıyla öldürülen kiÅŸi sayısının 703'ü bulduÄŸunu duyurdu. Polis yetkililerine göre, öldürülen Chaidez silahlıydı ancak olayla ilgili detay ve fotoÄŸraf yok.

Gazetenin rakamlarına göre, bu yılın sadece ilk altı ayında 463 kiÅŸi öldürüldü. Buna göre, öldürülenlerin çoÄŸu tabanca ya da ölümcül silah taşıyordu, en az 65 kiÅŸi ise silahsızdı.

Gazetenin verdiÄŸi rakamlar, bugüne kadar Federal SoruÅŸturma Bürosu’nun (FBI) yıllık olarak açıkladığı polis tarafından öldürülen kiÅŸi sayısının iki katı demek. FBI’ın listesinin "gönüllülük" esasına dayandığı için eksik kaldığı, çoÄŸu polis departmanının ölümleri FBI’a düzenli olarak bildirmediÄŸi iddiası var.   

Kaynak: Washington Post

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.