Sosyal Medya

Dünya

İskandinavya'nın ilk imam hatip okulu açıldı

Danimarka'nın Slagelse şehri yakınlarında kurulan Mina Hindholm İmam Hatip Yatılı Okulun, aileler, öğrenciler ve okul personelin tanışma programı ile açılışı gerçekleştirildi



Ä°skandinavya'nın ilk imam hatip okulu olarak Danimarka'da kurulan Mina Hindholm Yatılı Okulunda, aile ÅŸenliÄŸi düzenlendi.

BaÅŸkent Kopenhag'a yaklaşık 100 kilometre mesafedeki Slagelse kenti yakınlarında kurulan ve 8. 9. ve 10. sınıflara Danimarka Kamu Okulları Müfredatı'na göre eÄŸitim vermenin yanı sıra Türkçe ve Ä°slami eÄŸitim veren ve aynı zamanda Ä°skandinavya'da kurulan ilk Ä°slami eÄŸitim veren yatılı okulu olma özelliÄŸine sahip okulda aileler, öÄŸrenciler ve okul personelinin tanışması amacıyla ÅŸenlik gerçekleÅŸtirildi.

Kur'an-ı Kerim okunmasıyla baÅŸlayan ÅŸenlik, okul müdürü Ahmet Deniz'in aile ve öÄŸrencilere hitaben yaptığı konuÅŸmayla devam etti. Deniz, ikinci eÄŸitim yılına geçen ay baÅŸlayan okulun eÄŸitmenlerini velilere takdim ederken, daha sonra da aileler ve öÄŸrenciler birbirleriyle tanıştı.

Okulun kurulduÄŸu ilk zamanlarda bazı endiÅŸeleri olduÄŸunu ancak bu endiÅŸelerinden çok çabuk kurtulduÄŸunu ifade eden Deniz, zamanla her türlü sıkıntıyı aÅŸtıklarını dile getirdi. Åžimdi hem imam hatip lisesi hem de STX (Danimarka'da normal lise) izinleri olduÄŸunu anlatan Deniz, "Fakat öÄŸrenci sayımız az olduÄŸu için bu yıl öÄŸrencilerimiz yatılı olarak kaldıkları yan taraftaki lise binamızda internet üzerinden, dışarıdan eÄŸitimlerine devam ediyorlar" dedi.

Danimarka Milli EÄŸitim Bakanlığından ekonomik destek aldıklarını bildiren Deniz, Türkiye Milli EÄŸitim Bakanlığına da verdikleri desteklerden dolayı teÅŸekkür etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.