Sosyal Medya

Güncel

İstanbul'da bazı sığınmacılar eylemden vazgeçti

İstanbul Esenler Otogarı'nda günlerdir Yunanistan'a gitmek için bekleyen Suriye sığınmacıların bazıları hükümetin devreye girmesiyle eylemlerinden vazgeçerek geri döndü



Ä°stanbul'da Yunanistan'a gitmek için günlerdir Büyük Ä°stanbul Otogarı'nda bekleyen sığınmacıların bir bölümü eylemlerine son verdi.

Sosyal medyada 6 gün önce yayılan "Almanya'nın çok sayıda sığınmacı alacağı" söylentisi üzerine, Edirne üzerinden Avrupa'ya gitmek için Ä°stanbul'a gelerek Büyük Ä°stanbul Otogarı'nda bekleyen sığınmacıların bir bölümü buradan ayrıldı.

Türkiye'deki Suriyeli sığınmacıların temsilcileri ile görüÅŸen BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu'nun, sığınmacılardan yarına kadar eylemlerini sonlandırmaları ricası sonuç vermeye baÅŸladı.

Otogardaki Cumhuriyet Camisi avlusunda bekleyiÅŸini sürdüren sığınmacıları ikna etmek için BaÅŸbakan DavutoÄŸlu'nun dün sığınmacı temsilcileriyle yaptığı görüÅŸmenin görüntüleri izletildi.

BaÅŸbakanlık Göç Ä°daresi yetkililerinin de görüÅŸtüÄŸü sığınmacıların bir bölümü, eylemlerini sonlandırma kararı aldı. Bunun üzerine Ä°stanbul'da kalacak yeri olan sığınmacılar otogardan ayrılırken, kamplara gidecekler için otobüsler hazırlandı.

Suriyeli sığınmacıların bir bölümü de otogardaki bekleyiÅŸini sürdürüyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.