Sosyal Medya

Güncel

PKK'nın yeni taktiği

İstihbarat birimleri, yerel kaynaklardan alınan bilgiler ve örgüt yönetiminin telsiz konuşmalarından PKK’nın, özellikle Türkiye içinde verilen kayıpların yerine Suriye’den militan kaydırma hazırlığı içinde olduğunu belirledi.



Hürriyet'ten UÄŸur Ergan'ın haberine göre; CumhurbaÅŸkanı Tayyip ErdoÄŸan 16 askerin ÅŸehit olduÄŸu DaÄŸlıca'daki hain saldırı sonrası ATV'de katıldığı programda, PKK'nın ağır kayıplar verdiÄŸini,“Operasyonlar kararlılıkla sonuna kadar sürecek. Bunun bedelini biz bunlara çok ağır ödetiyoruz, ödeteceÄŸiz. Bu zamana kadar 2 bini aÅŸkın teröristi öldürdük” sözleriyle dile getirmiÅŸti. PKK'nın daÄŸ kadrosundan 3-4 bin civarında silahlı gücün Suriye'de olduÄŸu ve PYD'nin silahlı gücü YPG saflarında yer aldığı tahmin ediliyor. PYD, “Rojava'da (Suriye'de Kürt bölgesi) IŞİD'e karşı mücadelede PKK'nın verdiÄŸi desteÄŸin önemli rol oynadığını” açıklamıştı.

GEÇEN HAFTA ANLAÅžTILAR

Ä°stihbarat kaynakları, PKK'nın Suriye'den güç çekme planının, Kuzey Irak'ta eÄŸitim alan Suriyeli Kürtlerin Suriye'nin Kürt bölgesine geri dönmesine iliÅŸkin PYD ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) arasında uzlaÅŸmaya varılmasından sonra gündeme gelmesine dikkat çektiler. Geçen hafta ABD'nin öncülüÄŸünde Kuzey Irak'ta eÄŸitilen Suriyelilerin, Suriye'ye dönüp IŞİD'e karşı PYD'nin silahlı gücü YPG ile birlikte mücadele etmesinde uzlaÅŸmaya varıldığı öne sürülmüÅŸtü. ABD DışiÅŸleri BakanlığıMüsteÅŸar Yardımcısı Brett McGurk, ABD'nin BaÄŸdat Büyükelçisi Stuart Jones, ABD Özel Kuvvetler Komutanı James Terry ve ABD'nin Irak'taki Özel Kuvvetler Komutanı Tony Thomas'dan oluÅŸan ABD heyeti Erbil'de IKBY BaÅŸkanı Mesut Barzani ve PYD EÅŸbaÅŸkanı Salih Müslim'le ayrı ayrı görüÅŸmüÅŸtü.

BARZANÄ°-MÜSLÄ°M GÖRÜÅžMESÄ°

Bu görüÅŸmelerden sonra Barzani, Müslim ile bir araya gelmiÅŸti. Irak Kürdistan Demokrat Parti'nin Dış Ä°liÅŸkiler Sorumlusu Hemin Hewrami de Twitter'da “Kürdistan bölgesinde eÄŸitilen Rojavalı peÅŸmergeler, Rojava'ya dönecekler. PYD ile birlikte DAEÅž'e karşı Kürt bölgelerini koruyacaklar” diye yazmıştı. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.