Sosyal Medya

Güncel

Polis mültecileri durdurdu

Edirne üzerinden Avrupa'ya gitmek isteyen mülteciler İstanbul Otogarı'ndaki yaklaşık bir haftalık bekleyişlerini sonlandırdı. Bir grup mülteci otobüslerle evlerine ve kamplara dönerken 200 kişilik bir grup Edirne'ye yürümeye başladı. Polis grubun önünü kesti.



Almanya'ya sığınmacı olarak gidebilmek için Edirne'ye ulaÅŸmak isteyen mülteciler, otobüs firmalarının kendilerine bilet satmaması nedeniyle yaklaşık bir haftadır Ä°stanbul Otogarı'nda bekliyordu. Mültecilerin bekleyiÅŸi bu gece itibariyle son buldu. Bir grup mülteci otobüslerle kamplara dönerken yaklaşık 200 kiÅŸilik bir grup Edirne'ye doÄŸru yürüyüÅŸe geçti. 

Emniyet ÅŸeridinden yürüyüÅŸlerini sürdüren mülteciler için polis ekipleri otoyolda güvenlik önemleri aldı.

Aralarında kadın ve çocukların, tekerlekli sandalyedeki özürlü sığınmacıların da bulunduÄŸu grup, baÅŸka sığınmacıların da katılımıyla daha da kalabalıklaÅŸarak saat 7 itibariyle TEM Otoyolu Mahmutbey GiÅŸeler mevkiine ulaÅŸtı. Çevik kuvvet grubun önünü kesti. Grup da oturma eylemi yapmaya baÅŸladı.

Edirne'ye gitmekten vazgeçen mültecilerden bir kısmı Ä°stanbul'da kaldıkları semtlere dönerken, diÄŸer bölümü de otobüslerle Adana, Åžanlıurfa ve Gaziantep'teki kamplara doÄŸru yola çıktı.

Kaynak: Al Jazeera, AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.