Sosyal Medya

Ekonomi

Elektrik sayaç bedelleri geri ödeniyor

30 Mart 2013'ten sonra elektrik abonesi olan ve 28 bin kişiye ödedikleri elektrik sayaç bedelleri geri ödenecek.



nerji Piyasası Düzenleme Kurumu BaÅŸkanı Mustafa Yılmaz, 30 Mart 2013'ten sonra elektrik abonesi olup elektrik sayaç bedeli ödeyen 28 bin vatandaşın ücretlerini geri almadığını ve bu ücretlerin geri ödeceÄŸini duyurdu.

4 MÄ°LYON 761 BÄ°N LÄ°RA Ä°ADE ETTÄ°LER

EPDK'dan yapılan yazılı açıklamada görüÅŸlerine yer verilen Yılmaz, dağıtım ÅŸirketlerinin bu konuda üzerine düÅŸeni yaptığını ve bugüne kadar 9 dağıtım ÅŸirketinin 169 bin 812 aboneye, toplamda 4 milyon 761 bin lira iade ettiÄŸini kaydetti.

2 BÄ°N ABONE Ä°ADE BEDELÄ°NÄ° ALMADI

Yaklaşık 28 bin abonenin iade bedellerini almadıklarını tespit ettiklerini belirten Yılmaz, "Bunların bir kısmına ulaşılamadığını, bir kısmının da sayaç bedelinin kendilerine geri iade edileceÄŸinden habersiz olduklarını düÅŸünüyoruz" deÄŸerlendirmesinde bulundu.

BAZI ŞİRKETLER ÜCRET ALMAYA DEVAM EDÄ°YOR

Açıklamaya göre, 30 Mart 2013 tarihinden itibaren, elektrik sayaçlarının mülkiyetinin dağıtım ÅŸirketlerine geçmesine raÄŸmen bazı dağıtım ÅŸirketleri ücret almaya devam etti. EPDK'nın konuya iliÅŸkin kararının ardından, dağıtım ÅŸirketleri abonelere sayaç bedellerini iade etmeye baÅŸladı. Yılmaz, söz konusu 28 bin aboneye, toplamda 466 bin 299 lira iade edileceÄŸini ifade etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.