Sosyal Medya

Dünya

Kırım Tatarları'ndan Rusya'ya boykot

Kırım Tatarlarının, Ukrayna'dan, işgal altındaki Kırım'a giden yolları ablukaya alarak, yarımadaya gıda ürünlerinin sevkıyatını engelleme kampanyasını başlatması üzerine, güzergahta uzun kamyon kuyrukları oluştu.



Ukrayna'da yaÅŸayan Kırım Tatarlarının, ülkeden, iÅŸgal altındaki Kırım'a giden yolları abluka altına alarak yarımadaya gıda ürünleri sevkıyatını engelleme kampanyası baÅŸlatması üzerine, güzergahta kilometrelerce uzanan kamyon sıraları oluÅŸtu.

Bugün baÅŸlatılan abluka sonucunda, Ukrayna ile Kırım Yarımadasını baÄŸlayan Çongar, Kalançak ve Armyansk kasabaları üzerinden geçen karayolu, yarımadaya gıda ürünleri taşıyan kamyon trafiÄŸine kapatıldı.

Sadece vatandaÅŸlar ile binek araçların geçiÅŸine izin verilen abluka sonucunda, Kırım Yarımadası'na giden her 3 güzergahta da çok sayıda kamyonur beklemeye baÅŸlaması üzerine geçiÅŸ noktalarında 3 kilometreye uzanan kuyruklar oluÅŸtu. Bunun sonucunda, bölgedeki söz konusu güzergahlarda trafik yoÄŸunluÄŸu oluÅŸtu.

Bugün gündüz saatlerinde Ukrayna ile Kırım Yaradasını baÄŸlayan 3 güzergahta, aralarında KırımTatarlarının lideri Mustafa Cemil KırımoÄŸlu, Kırım Tatar Milli Meclisi BaÅŸkanı Rifat Çubarov ve diÄŸer Kırım Tatar Milli Meclisi üyelerinin de bulunduÄŸu çok sayıda vatandaÅŸ, Kırım'a giden karayolunu ablukaya alarak, yarımadaya gıda ürünleri sevkıyatını engelleme kampanyası baÅŸlatmıştı.

Ablukayı düzenleyenler, böylece yarımadayı abluka altına alarak Kırım'ın yeniden Ukrayna'ya dönmesini hızlandırmayı, dünya kamuoyunun dikkatini tekrar Kırım'ın iÅŸgali meselesi ve yarımadadaki iÅŸgalci yönetim tarafından tutuklanan Kırım Tatar aktivistlerine çekmeyi ve Kırım'a giriÅŸi yasaklanan Kırım Tatarlarının yarımadaya giriÅŸlerine izin verilmesini saÄŸlamayı amaçlıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.