Sosyal Medya

Dünya

Netanyahu'dan küstah Aksa açıklaması

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ülkesinin Mescid-i Aksa'nın mevcut durumunda değişiklik yapmadığını söyledi



BaÅŸbakanlık ofisinden yapılan yazılı açıklamada Netanyahu, "Mescid-i Aksa'daki mevcut durumu deÄŸiÅŸtiren biz deÄŸiliz. Bilakis, bazı hareket ve teÅŸkilatlar, Ä°srail'in Müslümanların namaz kılmasına engel olduÄŸu ya da camileri çıkmaya çalıştığı yönünde hiç bir doÄŸruluk payı olmayan söylentiler yayıyor" ifadesini kullandı.

Netanyahu, söylentileri yayan grupların Müslüman KardeÅŸler TeÅŸkilatı (Ä°hvan), Ä°srail'deki Ä°slami Hareket, Hamas ve Filistin yönetimi olduÄŸunu savundu.

Filistinlilerin Ä°srail askerlerine molotofkokteyli ve taÅŸ atmasıyla ilgili olarak Netanyahu, bunun çok öldürücü bir silah olduÄŸunu ve bu nedenle Kudüs'teki polislere vur emri verdiklerini belirtti.

Yahudiler için yılbaşı olarak kabul edilen "RoÅŸ AÅŸana" tatili nedeniyle yaklaşık 50 Yahudi yerleÅŸimci Tarım Bakanı Uri Ariel eÅŸliÄŸinde geçtiÄŸimiz pazar günü Mescid-i Aksa'ya girmiÅŸ, yerleÅŸimcilerin buraya alınmasını protesto eden ve içeri girmek isteyen Filistinlilere ses bombası, göz yaÅŸartıcı gaz ve plastik mermiyle müdahale edilmiÅŸti. Müdahale sırasında aralarında kadınların da bulunduÄŸu çok sayıda kiÅŸi yaralanmıştı.

Ä°srail askerleri postallarıyla salı sabahı, Mescid-i Aksa'nın etrafı camekanla çevrili minberinin yakınına kadar girmiÅŸ ve çatısına çıkmıştı.

Söz konusu olaylar nedeniyle Kudüs'te ve diÄŸer bölgelerde Ä°srail polisi ile Filistinliler arasında taÅŸlı sopalı arbede yaÅŸanıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.