Sosyal Medya

Coğrafyamız

Beyrut'ta 'çöp' protestosu sürüyor

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta "yolsuzluk ve çöp krizi" protesto edildi.



Beyrut'taki Burc Hammud bölgesinde toplanan binlerce kiÅŸi, baÅŸta yolsuzluk ve çöp krizi olmak üzere ülkenin içinde bulunduÄŸu siyasi, ekonomik ve toplumsal sorunların çözülmesi talebiyle gösteri düzenledi.

Ülkenin yaÅŸadığı çeÅŸitli sorunları protesto eden göstericiler, Parlamento binasının bulunduÄŸu En-Necme Meydanı'na doÄŸru yürüdü. Meydana ilerlemek isteyen eylemciler, güvenlik güçleri tarafından engellendi.

Siyasi ve iktisadi sorunların kaynağı gösterilen hükümet karşıtı slogan atan göstericiler, cumhurbaÅŸkanının bir an önce seçilmesini, seçim yasasının onaylanmasını ve milletvekilliÄŸi seçimleri yapılmasını istedi.

Ülkenin yaÅŸadığı krizlerin ele alındığı ulusal diyalog toplantısını da protesto eden eylemciler, toplantının sonucunun halka fayda saÄŸlamayacağını belirterek, salı günü üçüncüsü yapılacak toplantının düzenlenmesine karşı çıktı.

Lübnan'da, çöplerin düzenli toplanmaması nedeniyle 22 AÄŸustos'tan bu yana, sosyal medya üzerinde "Kokunuz çıktı" sloganıyla bir araya gelen binlerce kiÅŸi, ülkedeki "yolsuzluk ve çöp sorununu" protesto etmek için gösteriler düzenliyor.

YaÅŸanan protestoların ardından Meclis BaÅŸkanı Nebih Berri'nin çaÄŸrısıyla baÅŸta "cumhurbaÅŸkanının seçilememesi, yeni seçim kanunu ve çöplerin toplanmaması" olmak üzere ülkenin yaÅŸadığı bir takım krizlerin masaya yatırıldığı ulusal diyalog toplantısı düzenlenmiÅŸ, iki kez düzenlenen toplantılar, fayda saÄŸlamadığı gerekçesiyle protesto edilmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.