Sosyal Medya

Güncel

İki lider tek mesaj: Yerli vekil seçin, baraj altı kalsınlar

'Teröre karşı tek ses' mitinginde sıcağa rağmen binlerce kişi miting alanını doldurdu. Mitingde Cumhurbaşkanı Erdoğan 1 Kasım seçimlerinde ‘yerli ve milli’ aday seçin derken, Başbakan Davutoğlu, HDP’yi kastederek '1 Kasım’da bunları baraj altında bırakacaksınız' dedi.



Ä°stanbul Yenikapı’daki mitingin düzenleyicisi Sivil Dayanışma Platformu (SDP) olarak gözükse de katılımcıların çoÄŸunluÄŸunu AK Parti’ye gönül verenler oluÅŸturdu. Ellerinde SDP Ümraniye, SDP Åžile gibi ilçe adlarının yazılı olduÄŸu kartonların arkasındaki kalabalıklar akarak miting alanını doldurdu. Ä°lçe ilçe yapılan organizasyon düzeni, tüm miting alanına da yansımıştı. Binlerce insan son derece düzenli bir ÅŸekilde giriÅŸ yaptı; aynı ÅŸekilde de alanı boÅŸalttı.

Davutoğlu: Onları baraj altında bırakacaksınız

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan kürsüye çıktığında kalabalık büyük sevgi gösterisinde bulundu. Zaten miting öncesinde de ErdoÄŸan’ın kendi sesinden konuÅŸmaları miting alanında yankılandı.

BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu, konuÅŸmasında Yenikapı mitingini teröre karşı birlik mitingi olarak gördüÄŸünü, bu meydanda ve tüm Türkiye’de nefeslerin ve yüreklerin teröre karşı birleÅŸtiÄŸini söyledi. DavutoÄŸlu’nun akılda kalan sözleri ise 7 Haziran seçimlerinde yüzde 13 oy alarak TBMM’ye giren HDP’nin baraj altında kalmasını kalabalıktan istemesiydi. DavutoÄŸlu, “1 Kasım’da çok çalışacaksınız, onları baraj altında bırakacaksınız. 1 Kasım’da çok çalışacaksınız ve Meclis’te yeniden AK Parti’yi tek başına iktidara getireceksiniz” dedi. Kalabalıktan sık sık “PKK Meclis’te” sloganları da yükseldi.

ErdoÄŸan: Yerli, milli milletvekili gönderin

Teröre iliÅŸkin birlik beraberlik mesajlarını veren CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan da 40 dakikalık konuÅŸmasında isim vermeden HDP’ye sert eleÅŸtiriler yöneltti. ErdoÄŸan’ın 1 Kasım seçimlerine yönelik tavsiyesiyse “TBMM’ye hangi partiden olursa olsun 550 tane yerli, milli bu ülke için çalışacak milletvekili göndermenizi istiyorum. Herhalde ne demek istediÄŸimi anlıyorsunuz” oldu.

Her iki liderin konuÅŸmasında da Türkiye’yi karıştırmak isteyen dış güçlerin olduÄŸu ve bunun için terör yolunu kullandıkları ana temaydı. ErdoÄŸan’a göre Malazgirt’te savaÅŸan Alparslan’ın karşısında o zaman kimler varsa ÅŸimdi de milletin karşısında onlar var.

ErdoÄŸan: Kürt sorunu yok, terör sorunu var

Her iki liderin yine üzerinde buluÅŸtukları konu PKK, Türkiye’deki silahlı unsurlarını ülkeden çekmeden yeni bir ‘masa’nın asla kurulmayacağı mesajı vermeleriydi. Bu konuda iki isim de kararlı cümleler sarf ettiler. CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan 7 Haziran seçimleri öncesinde söylediÄŸi “Türkiye’nin Kürt sorunu yoktur, terör sorunu vardır” tespitini Yenikapı mitinginde de yineledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.