Sosyal Medya

Güncel

Gültekin Avcı tutuklandı

Hükümetin "Paralel Yapı" olarak adlandırdığı Gülen Cemaati'ne yönelik soruşturmada gözaltına alınan eski savcı Gültekin Avcı ve 3 emniyet personeli tutuklandı.



"Paralel Devlet Yapılanması"na yönelik yürütülen soruÅŸturma kapsamında gözaltına alınan ve emniyetteki iÅŸlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Avcı ile 6 emniyet personelinin, savcılıkça ifadeleri alındı. Savcılık, 7 ÅŸüpheliyi tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk etti. Ä°stanbul Nöbetçi 2. Sulh Ceza HakimliÄŸi, Gültekin Avcı ile 3 emniyet personelinin tutuklanmasına, diÄŸer 3 ÅŸüphelinin de adli kontrol ÅŸartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.

Gültekin Avcı'nın "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teÅŸebbüs", "terör örgütünü kurma ve yönetme" ve "devletin gizli kalması gereken belgelerini temin etme" suçlarından tutuklandığı belirtildi.

Bu arada, gözaltına alınan bir ÅŸüphelinin savcılık talimatıyla emniyetten serbest bırakıldığı öÄŸrenildi.

SoruÅŸturmanın geçmiÅŸi

Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca daha önce yürütülen ve takipsizlik kararı verilen "Sözde Kudüs Ordusu Terör Örgütü" soruÅŸturmasında usulsüzlükler yapıldığı iddialarına iliÅŸkin 22 Temmuz'da gerçekleÅŸtirilen operasyonda, aralarında eski Ä°stanbul Terörle Mücadele Åžube Müdürü Yurt Atayün'ün de olduÄŸu 11 emniyet görevlisi tutuklandı.

SoruÅŸturmayı geniÅŸleten savcılık, yeni deliller doÄŸrultusunda Åžubat 2015'te düzenlenen ikinci operasyonda, "terör örgütü kurmak ve yönetmek", "kurulan örgüte üye olmak", "terör örgütünün faaliyeti kapsamında siyasal veya askeri casusluk", "Türkiye Cumhuriyeti Hükumetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teÅŸebbüs'' suçlarından 29 ÅŸüpheli polis hakkında gözaltı kararı verdi. Operasyonda gözaltına alınan 21 kiÅŸiden, 17'si tutuklandı. Bu operasyonda Fetullah Gülen ve Emre Uslu hakkında da tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı.

SoruÅŸturma kapsamında, elde edilen yeni deliller doÄŸrultusunda, Adana ve Hatay'da Ocak 2014'te MÄ°T'e ait tırların durdurulmasının ''Selam Tevhid'' dosyası kapsamında yapıldığının tespiti üzerine, 5 Nisan 2015'te baÅŸlatılan üçüncü operasyonda aralarında yarbay ve binbaşıların da bulunduÄŸu 19 kiÅŸi tutuklandı.

SoruÅŸturma kapsamında yapılan 3 ayrı operasyonda yakalanan ÅŸüphelilerden 47'si halen tutuklu bulunurken, eski cumhuriyet savcısı, avukat Gültekin Avcı ile 7 emniyet personeli de 18 Eylül'de gözaltına alındı.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.