Sosyal Medya

Güncel

Esenler Otogarı'ndaki sığınmacılar perişan

Esenler Otogarı'nda yaklaşık beş gündür bekleyişlerini sürdüren sığınmacıların acilen su ve battaniyeye ihtiyacı var. Zor durumdaki sığınmacılara hala bir barınak ya da dinlenme mekânı temin edilmedi



SavaÅŸ ve yoksulluktan kaçarak Avrupa'ya sığınmaya çalışan göçmenlerin Ä°stanbul Esenler Otogarı'ndaki bekleyiÅŸleri beÅŸinci gününe giriyor. 

Esenler Otogarı'ndaki göçmenlerin durumunu yakından izleyen Vicdan Hareketi Kurucusu Gökçe DeÄŸirmen, burada bekleyen sığınmacıların acil yardıma ihtiyacı olduÄŸunu belirtti. Sığınmacıların otogarda rastgele yerlerde yatıp kalktığını, yanlarında çocukları bulunan ailelerin saÄŸlıksız bir ortamda bekleyiÅŸlerini sürdürdüÄŸünü belirterek, bu durumun bir an önce düzeltilmesi gerektiÄŸini vurguladı.



Sığınmacıların içinde bulunduÄŸu durumu yakından izlemek için otogara giden DeÄŸirmen, son günlerde dünya kamuoyunda sembolik göçmen fotoÄŸrafları üzerinden oluÅŸturulan algıların bir benzerinin Türkiye'de de üretilebileceÄŸi kaygısını dile getirerek, yetkililerin daha duyarlı olması gerektiÄŸini ifade etti.



Åžuan otogarda yaklaşık 2 bin göçmenin beklediÄŸini dile getiren DeÄŸirmen, sığınmacıların acil olarak su ve battaniyelere ihtiyaç duyduÄŸunu kaydetti.



DeÄŸirmen, otogardaki izlenimlerini ise ÅŸöyle aktardı: 

Burası çok karışık ama asla polis ÅŸiddeti yok polisler sadece caminin ön kapısını tutuyor, diÄŸer taraftan giriÅŸ-çıkış yapılması için. 

AÄ°LELER Ä°LLALLAH ETMÄ°Åž DURUMDA

Ama Avrupa basını suistimal edip olay varmış gibi yansıtabilir. Az önce bir durum oldu. Çünkü insanları izinsiz çekenler var gizlice uzaktan zum yapıyorlar. Ben tek tek soruyorum, elbette ve çatpat Kürtçe Türkçe anlaşıyorum hepsi harika insanlar. 

Aileler kameralardan illalah diyor artık. Zorla görüntü alıyorlar. Yemek yerken ağızlarının içini çekiyorlar. Aileler "Gündüz burası ana baba günü bizi hep çekiyorlar, izin istemeden" diyor: 'Ama akÅŸam olunca kimse sormuyor' diyorlar.

ORTAM PROVOKASYONA AÇIK

DiÄŸer gruba giriÅŸ yollarımız kapalı. Ortam provokasyona çok açık kalabalık çığ gibi. Ailelerin eÅŸyaları hep ortalarda. Valiz de bir ihtiyaç ama daha acili gıda, battaniye, ıslak mendil bebek bezi. 

Kızılay günde iki kez yemek veriyormuÅŸ. Hatta dağıtım olmuÅŸ diÄŸer gruba diye duyduk ama ÅŸu an ortalıkta yemek filan yok. 

Ailelere sorduk, "BeÅŸ gündür buradayız sadece sizin gibi birileri getirince yemek yiyoruz" diyorlar.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.