Sosyal Medya

Güncel

4 ton patlayıcı bulundu

Tunceli Ovacık'ta PKK'ya düzenlenen operasyonda bir kısmı patlatılmaya hazır yaklaşık 4 ton patlayıcı ele geçirildi.



Tunceli'nin Ovacık ilçesinin Otlubahçe ile Aslıca Köyü arasındaki sık ormanlık alanda PKK'ya operasyon düzenlendi. Arazi taramasında 10 ayrı sığınak, maÄŸara ve depo bulundu. Jandarma Özel Harakât timleri maÄŸara ve yeraltı sığınaklarında yaptığı aramada 4 ton patlayıcı ele geçirdi.

Büyük bidonlar ve çuvallara yerleÅŸtirilen patlayıcı maddelerinin bir kısmının kullanıma hazır olduÄŸu, bir kısmının da hammadde olduÄŸu belirtildi. Ele geçirilen 4 ton patlayıcı Ovacık Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla yerinde imha edildi.

Arazi araması sırasında PKK'lıların, askerlerin geçiÅŸ yollarına tuzakladığı iki ayrı patlayıcı da bulundu. 10 büyük mutfak tüpüne hazırlanmış ve toplam 400 kilo ağırlığındaki bombalı tuzaklar, askerler tarafından yerinde imha edildi.

Ayrıca 4 gündür bölgede süren operasyon da tamamlandı. Åžehit polis memuru Aydın NazillioÄŸlu'nun adının verildiÄŸi hava destekli operasyonda, en az 30 PKK'lı öldürüldü.

Operasyonda tespit edilen PKK'lıları etkisiz hale getirmek için 2 F-16 tarafından belirlenen 6 hedef vuruldu. Bölgeye, taarruz helikopter kolunun himayesinde S-70 Skorsky helikopteriyle Jandarma Komando timleri de indirilerek, PKK'lıların muhtemel kaçış noktaları kapatıldı. Daha sonra hedefler bir F-16 uçağı ve taarruz helikopter kolu tarafından yeniden vuruldu. Operasyon bitince askerler bulundukları yerlerden helikopterlerle alınarak birliklerine götürüldü.

Hava Kuvvetleri'ne ait savaÅŸ uçakları 22 AÄŸustos 2015'te Tunceli'de 22 ayrı noktaya yaptığı hava harekâtında, örgütün yaz mevsiminde kullandığı 14 deÄŸiÅŸik yerdeki barınma noktasını imha etmiÅŸti. Hava hedeflerine karşı kullanılan PKK'ya ait 8 ağır makineli tüfek mevzisiyle 4 ZaÄŸros keskin niÅŸancı mevzisi de kullanılamaz hale getirilmiÅŸti.

Kaynak: DHA, AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.