Sosyal Medya

Coğrafyamız

Gazze'den İsrail'e yapılan saldırıyı IŞİD üstlendi

Gazze'den İsrail'e yapılan roketli saldırının sorumluluğunu IŞİD bağlantılı bir örgüt üstlendi



Gazze Åžeridi'nden Ä°srail'in güneyine düzenlenen roketli saldırının sorumluluÄŸunu IŞİD ile baÄŸlantılı "Åžehid Ömer Hadid Seriyyesi- Beytu'l Makdis" adlı örgüt üstlendi. 

Örgüt tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Åžehid Ömer Hadid Seriyyesi, Yahudileri Grad tipi roketlerle vurdu" ifadeleri kullanıldı.

Söz konusu örgüt son aylarda Ä°srail'in güneyine bir kaç roket saldırısı düzenlemiÅŸ, Ä°srail ordusu ise bu saldırılara Gazze'deki Hamas hedeflerini vurarak karşılık vermiÅŸti. 

Ä°srail ordusu bu sabah yaptığı  açıklamada, savaÅŸ uçaklarının Gazze'nin kuzeyinde Hamas'ın silahlı kanadı olan Kassam Tugayları'na ait  3 askeri noktaya hava saldırısı gerçekleÅŸtirdiÄŸini duyurmuÅŸtu. Saldırının Gazze tarafından atılan roketlere misilleme olarak yapıldığı ifade edilen açıklamada, söz konusu roketlerin Hamas tarafından atıldığı öne sürülmüÅŸtü. 

Gazze'deki görgü tanıkları da Ä°srail ordusuna ait bir savaÅŸ uçağının, Gazze'nin kuzeyinde Kassam Tugayları'na ait bir eÄŸitim alanına hava saldırısı gerçekleÅŸtirdiÄŸini belirtmiÅŸti.

Saldırı sonucu çevredeki binalarda hasar meydana gelirken, ölen ya da yaralanan olmadığı ifade edilmiÅŸti.

Ä°srail ordusu, dün, Gazze Åžeridi'nden ülkenin güneyindeki Askalan kentine 3, Sderot yerleÅŸim birimine de bir roket atıldığını, olayda ölen ya da yaralananın olmadığını belirtmiÅŸti.

Gazze'deki Hamas'a baÄŸlı emniyet birimleri geçen Mayıs ayından bu yana IŞİD'e baÄŸlı terör hücreleri kurmak iddiasıyla bir çok kiÅŸiyi gözaltına almıştı. 

"Kudüs Çevresindeki Mücahidlerin Åžura Meclisi" örgütü, Gazze ÅŸeridinde faaliyetlerde bulunan "Kudüs Tevhid ve Cihad grubu" ve "Ensar es-Sunne" gibi grupların birleÅŸmesiyle 2012 yılında kurulmuÅŸtu. Adını Gazze'de sivillere yönelik illegal ÅŸiddet eylemleriyle duyuran örgüt, 2014'te DAEÅž'i destekleyen bir bildiri yayınlamıştı.

HAMAS: IŞİD İSRAİL'E HİZMET EDİYOR

Asıl adı Abdullatif Musa olan Ebu Nur Makdisi, Gazze Åžeridi’nin güneyindeki Refah kentinde Ä°bn-i Teymiyye Camisi çevresinde kümelenen ve ‘Ensarullah Ordusu’ olarak adlı silahlı Selefi bir örgüt kurmuÅŸtu. Makdisi, Gazze’de "Ä°slam EmirliÄŸi" kurduÄŸunu iddia ederek, Hamas hükümetine savaÅŸ ilan etmiÅŸ, Makdisi, 15 AÄŸustos 2009'da Gazze güvenlik güçleriyle örgüt militanları arasında çıkan çatışma sonucu 22 militan ile birlikte ölü ele geçirilmiÅŸti.

 Filistin'in Kudüs kentinde geçen ay, “DAEÅž Kudüs EmirliÄŸi” imzasıyla Filistinli Hristiyanları 17 Temmuz’a kadar ÅŸehri terk etmedikleri takdirde öldürmekle tehdit eden bir bildiri dağıtılmıştı. Hamas ise söz konusu bildirinin "Ä°srail tarafından Müslümanları terör ile özdeÅŸleÅŸtirmek için özellikle yayınlandığını" açıklamıştı.

IŞİD baÄŸlantılı söz konusu gruplar 26 AÄŸustos 2014'te Hamas ile Ä°srail arasındaki anlaÅŸmaya varılan uzun dönemli ateÅŸkese raÄŸmen, zaman zaman Gazze'den Ä°srail'e füze atışı yapıyor. Hamas yönetimi "Tekfirci" ÅŸeklinde tanımladığı terör hücrelerinin "Ä°srail'e hizmet ettiÄŸi"ni savunuyor ve IŞİD'i "Ä°srail'in Filistin'e yönelik saldırılarını meÅŸrulaÅŸtırmak için gerekçe üretmek" ile suçluyor.

IŞİD nisan ayının başında Suriye'nin baÅŸkenti Åžam'ın güneyinde yer alan ve 3 yıldır rejim güçlerinin kuÅŸatması altında bulunan Filistinlilere ait Yermuk Mülteci Kampı'na girmiÅŸ ve silahlı Hamas'a yakınlığıyla bilinen Eknaf Beytu'l-Makdis güçleri ile girdiÄŸi çatışmaların ardından kampın büyük bir bölümünü ele geçirmiÅŸti. YaÅŸanan son çatışmalar, Esed rejiminin ablukası nedeniyle zor ÅŸartlar altındaki kampta büyük insani krize yol açmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.