Sosyal Medya

Güncel

Tunceli'de operasyon

Tunceli'nin Ovacık ve Otlubahçe bölgesinde, hava destekli operasyonda, 30-35 PKK militanın etkisiz hale getirildiği bildirildi...



Anadolu Ajansı'nın Güvenlik kaynaklarından aldığı bilgiye göre, 15 Eylül'de alınan bir istihbaratı deÄŸerlendiren güvenlik güçleri, Ovacık'ta militanlarca kullanılan bölgeyi tespit etti.

Bölgede 30-35 militan bulunduÄŸu yönünde bilgi alınırken, kesin yer tespiti için 16 Eylül'de insanlı keÅŸif uçağı bölgeye giriÅŸ yaptı.

Tespit edilen militanları etkisiz hale getirmek üzere 2 F-16 tarafından belirlenen 6 hedef, tam isabetle vuruldu.

Bombardımandan kaçmayı baÅŸaran militanlar, insanlı keÅŸif uçağı tarafından belirlendi ve bölgeye sevk edilen taarruz helikopter kolu hedefleri roket ve toplarla ateÅŸ altına aldı.

Ayrıca, bölgeye, taarruz helikopter kolunun himayesinde S-70 Skorsky helikopteriyle Jandarma Komando timleri indirilerek, militanların muhtemel kaçış noktaları kapatıldı. Daha sonra hedefler bir F-16 uçağı ve taarruz helikopter kolu tarafından yeniden vuruldu.

Yürütülen operasyon sonucunda 30-35 kiÅŸilik grubunun tamamı etkisiz hale getirildi. Bu militanlardan 3'ü güvenlik güçlerince ele geçirildi.

Daha önce de Hava Kuvvetlerine ait savaÅŸ uçakları 22 AÄŸustos 2015'te Tunceli'de PKK'ya yönelik 22 ayrı noktaya yaptığı hava harekatında örgüte tarihindeki en ağır darbelerden birini vurmuÅŸtu.

TSK, örgütün yaz mevsiminde kullandığı 14 deÄŸiÅŸik yerdeki barınma noktasını tamamen imha etmiÅŸti. Hava hedeflerine karşı kullanılan terör örgütüne ait 8 ağır makineli tüfek mevzisiyle 4 ZaÄŸros keskin niÅŸancı mevzisi kullanılamaz hale getirilmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.