Sosyal Medya

Güncel

Jandarma, Edirne'deki sığınmacıları durdurdu

Edirne TEM Otobanı'nda üç gündür bekleyen Suriyeli sığınmacılar dün Pazarkule Sınır Kapısı'na doğru yürüyüşe geçmişti. Sığınmacılar 5 kilometrelik yürüyüş sonrası, polis ve jandarma barikatıyla durduruldu. Başbakanın bugün akşam saatlerinde sığınmacıların temsilcileriyle görüşmesi bekleniyor



TEM otoyolu Edirne giÅŸeleri önünde 3 gündür bekleyen Suriyeli sığınmacılar, bugün saat 16.00 sıralarında Yunanistan sınırına gitmek üzere yürüyüÅŸe geçti.

Yaklaşık 1000 sığınmacı, 5 kilometre yürüdükten sonra otoyolun Edirne KavÅŸağı'nda jandarma tarafından durduruldu.

Jandarma yetkilileri, sığınmacılara Arapça yaptığı anonslar yaparak, Yunanistan'ın mülteci kabul etmediÄŸini ve sınırda asker beklettiÄŸini bildirdi.

Yetkililer, sığınmacılara aralarından seçecekleri 10 kiÅŸiyi sınıra götürüp durumu görmeleri teklifinde bulundu. Ancak bu teklifi kabul etmeyen sığınmacılar kadın ve çocukları ön tarafa alarak yürümekte ısrar etti.

KAPIKULE'DE ARAÇ GEÇÄ°ÅžLERÄ° DURDU

Güvenlik güçleri yolu kapatarak geçiÅŸe izin vermeyince sığınmacılar bu kez oturma eylemi baÅŸlattı.

Sığınmacıların eylemi nedeniyle TEM otoyolunun Kapıkule yönünde araç geçiÅŸleri tamamen durdu.

DESTEK AMAÇLI 150 ASKER

Bir süre slogan attıktan sonra jandarma ve polise tepki gösteren sığınmacılar barikatın olduÄŸu yerde protestolarına devam etti. Öte yandan, bölgeye destek amaçlı, 54. Mekanize Piyade Tugayı'na baÄŸlı yaklaşık 150 asker geldi.

BAÅžBAKAN TEMSÄ°LCÄ°LERÄ°YLE GÖRÜÅžECEK

Öte yandan BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu'nun bugün akÅŸam saatlerinde sığınmacıların temsilcileriyle görüÅŸmesi bekleniyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.