Sosyal Medya

Dünya

Ä°ngiltere Yahudilerinin Corbyn korkusu

İngiltere'de geçtiğimiz günlerde yapılan İşçi Partisi genel başkanlığı seçimini kazanan Corbyn, anti-semitik olarak suçlanmasına din karşıtı değilim diyerek cevap verdi



Anti-Semitizmi tolere etmekle suçlanan Ä°ngiliz Ä°ÅŸçi Partisi'nin yeni lideri Corbyn, seçim öncesinde kazanmasından korku duyan Ä°ngiltere Yahudilerine göz kırptı.

Times gazetesine verdiÄŸi demeçte Jeremy Corbyn Yahudilerin de bir unsur olduÄŸunu din karşıtı olmadığını söyleyerek, “ben kiliselere giderim, ben camilere giderim, ben tapınaklara giderim, ben sinagoglara giderim. Dini çok ilginç buluyorum. Ä°nancın gücünü çok ilginç buluyorum.” dedi.

Ä°ÅŸçi Partisinin eski lideri Ed Miliband, aslen Polonyalı bir Yahudi ailenin çocuÄŸu ve Ä°ngiltere’ye II. Dünya Savaşı’nda göç eden ünlü Marksist Ralph Miliband’ın oÄŸlu idi. Parti liderliÄŸinden istifa etmiÅŸ ve partinin birçok Blairci sesi, Corbyn parti başına gelirse bunun Ä°ÅŸçi Partisinin sonu olacağının propagandasını yapmıştı. Marksist olduÄŸu iddia edilen Ed Miliband, özelleÅŸtirmeye karşı deÄŸildi, kesintilere karşı deÄŸildi ve zenginlere dokunmuyordu. Miliband’ın Marksizmle uzaktan yakından bir alakasının olmadığı da bir gerçekti.

Yeni baÅŸkan Corbyn ise, iliÅŸkilerini ve politikasını hiç gizlemedi. Kuzey Ä°rlanda sorununa, Ä°rlanda halkının tercihinin olması gerektiÄŸi gibi yaklaÅŸtı. Ä°ngiltere iÅŸgalinin son bulmasını istedi. IRA yöneticileriyle görüÅŸtü. Yer yer tepkiler aldı. Fakat bundan taviz vermedi. Irak ve Afganistan savaÅŸlarına karşı çıktı. 2003 yılında yapılan 2 milyon kiÅŸinin katıldığı yürüyüÅŸte en aktif politikacıydı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.